У Зеленського заявили, що загроза для Києва нікуди не зникла

Українцям радять не тікати від реальності

Повернутися до довоєнного типу життя, поки в України триває війна, не вдасться. Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, передають "Коментарі".

"Втомилися від війни? Розумію. Це справді дуже важко. І тому дехто сьогодні намагається сховатися від війни й повернутися до довоєнного типу життя. Але так не вийде. Це просто спроба втекти від реальності, спроба сформувати мильну бульбашку – ілюзію мирного життя, у якій виносять війну за дужки й повертаються до звичних повсякденних ритуалів", — вважає Подоляк.

За його словами, відновити контроль над власним життям після пережитого стресу — це абсолютно природна реакція психіки, водночас це – самообман та небезпечна психологічна пастка, бо війна не закінчилась.

"Війна триває на території всієї країни. Росію не цікавлять окремі області. Росію цікавить повне захоплення України, включно з Києвом, повалення державності та відродження квазі-СРСР. Перечитайте це ще раз", — заявив радник голови Офісу президента України.

Експерт нагадав, що для Росії немає червоних ліній. "24 лютого вони вже мали план убивства десятків тисяч людей, привезли мобільні крематорії та підготували нормативні документи з масових поховань.Вони публічно заявляли, що планують "денацифікувати" – тобто вбити – два мільйони українських громадян", — нагадав Подоляк.

Російські війська нікуди не зникли, наголосив він. Зараз запеклі бої тривають на сході України.

"Сьогодні ти забув про війну, а завтра десь знову з’явиться труп, який лежить на асфальті зі зв'язаними руками. Тому не потрібно тікати від реальності, а потрібно її прийняти й навчитися жити в постійному воєнному стані – за прикладом того ж Ізраїлю", — зазначив Подоляк.

Радник голови Офісу президента України додав, що немає нічого поганого в тому, аби продовжувати жити мирним життям, сходити в кафе чи в кіно, або зводили дитину в парк.

"Придбали новий посуд для дому? Наші захисники б'ються за те, щоб Україна могла продовжувати жити. Але, продовжуючи жити, не забувайте запитувати себе кожного дня: що сьогодні я зробив для наших захисників і для майбутньої перемоги? І якщо раптом у вас не буде відповіді – час щось змінювати", — резюмував Подоляк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внаслідок ракетних обстрілів російських окупантів знищені три виробничих цеха Дарницького вагоноремонтного заводу. В "Укрзалізниці" показали знищене ворожими ракетами підприємство після брехливих заяв російських посадовців про нібито розташування на ДВРЗ танків Т-72 та іншої бронетехніки.

Нагадаємо, в МВС України попередили, що у Києві та Київській області, а також в інших регіонах України останнім часом побільшало диверсійних груп.

Джерело: https://t.me/M_Podolyak/76


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися