Генштаб ВСУ скасував вимоги дозволів з військкоматів для виїзду з областей

Подробиці стали відомі після наради у Зеленського

Під час наради з президентом України Володимиром Зеленським розглянули питання, що набуло широкого суспільного резонансу. Про результати наради розповів головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, передають "Коментарі".

За його словами, на нараді розглянули Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час.

"Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобов’язань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України та військово-політичного керівництва держави", — заявив Залужний.

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України з метою недопущення маніпуляцій з цього питання ухвалено рішення про скасування дії цього документу з відправленням на доопрацювання.

"Оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів", — прокоментував Залужний.

Ситуацію та її вирішення також прокоментував позаштатний радник керівника Офісу президента України Сергій Лещенко.

"У скандалі, який сколихнув країну, поставлено крапку. Опоненти влади, які вже другу добу качають тему в соцмережах, протиставляючи політичне та військове керівництво, втратили привід для роздмухування ситуації та власної політичної реанімації", — зазначив Лещенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чоловікам призовного віку та військовозобов’язаним для виїзду з Київської області або з інших регіонів України потрібен дозвіл з військкомату, заявив головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. Водночас, Залужний наголосив, що жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб територією України військове командування поки не надавало.

Читайте також, що Зеленський пообіцяв розібратись з Генштабом щодо дозволів на виїзд з областей.

Джерело: https://t.me/CinCAFU/161


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися