Чоловікам для виїзду з Київської області потрібен дозвіл з військкомату

Правила стосуються усіх регіонів України

Чоловікам призовного віку та військовозобов’язаним для виїзду з Київської області або з інших регіонів України потрібен дозвіл з військкомату. Про обмеження розповів головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, передають "Коментарі".

Призовникам та військовозобов’язаним Залужний нагадав, що в Україні триває війна.

"Ви потрібні своїй державі! Всі, хто досі не стоїть чи не поновився на військовому обліку, мають це зробити. Ті з вас, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у ТЦК", — наголосив головнокомандувач Збройних Сил України.

Залужний додав, що жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося. З порядком надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час можна ознайомитись за посиланням.

Заборона на пересування військовозобов'язаних суттєво ускладнить роботу волонтерів, наголосив в ефірі телеканалу "Київ" юрист Максим Костецкий. "Механізму отримання дозволів зараз немає, прозорої процедури немає. Якщо норму імплементують, ми навіть не знаємо коли, то це означатиме багато кризових ситуацій в усіх регіонах України", — вважає експерт.

Окрім того, такі обмеження порушують економічні ланцюжки постачання у багатьох підприємств, що перемістилися у західні та центральні регіони, зазначив юрист.

"Це припиняє можливість адекватно надавати волонтерську та гуманітарну допомогу в умовах, коли переміщення між областями є критично необхідним. І це ставить хрест на економічній активності у країні, коли комунікація і логістика між регіонами є критичною, особливо в умовах воєнного стану та інфляції", — заявив Костецький.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали помічника нардепа від партії "Слуга народу", який співпрацював з російськими спецслужбами. Зрадник передавав ФСБ РФ розвіддані щодо зміцнення державного кордону України з Росією, про міжнародну співпрацю та внутрішньополітичний курс. За свої "послуги" від російських спецслужб чоловік щомісячно отримував від 1,5 до 4 тисяч доларів.

Окрім того, у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічний оборонний завод. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як у Києві ліквідували масштабний канал легалізації росіян та інших іноземців в Україні.

Джерело: https://t.me/CinCAFU/160


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Евгений

5 липня 2022, 20:28

ёбушки воробушки это как теперь быть если я прописан в одной области .а работаю в другой, где и как получать эту мать его за ногу бумажку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися