У Києві судитимуть за держзраду помічника нардепа від партії Зеленського (ВІДЕО)

Подробиці розповіли у Службі безпеки України

У Києві під час спецоперації затримали помічника народного депутата України, який співпрацював з російськими спецслужбами та передавав ФСБ РФ розвіддані з різних напрямів. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Викритий російський агент мав позивний "Атлант". Помічник народного обранця передавав російським кураторам інформацію щодо зміцнення державного кордону України з Росією, про міжнародну співпрацю та внутрішньополітичний курс. За свої "послуги" від російських спецслужб затриманий щомісячно отримував від 1,5 до 4 тисяч доларів.

"У вересні мене запросили працювати в Раду помічником-консультантом на громадських засадах. Я був секретарем робочої групи з питань розвитку державної прикордонної політики", — розповів затриманий.

Зрадника завербували під час поїздки до Москви. У Службі безпеки не називають його прізвище, але й не приховують обличчя затриманого та підозрюваного у державній зраді на відео. За даними ЗМІ, українські спецслужби затримали Ігора Гармашова. Він працював помічником члена парламентського комітету з питань національної безпеки оборони і розвідки України, народного депутата від партії "Слуга народу" Юрія Здебського.

У Службі безпеки України зазначили, що підозрюваний у державній зраді знаходиться під вартою. Досудове розслідування закінчили, а матеріали вже передали в суд.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічний оборонний завод. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як у Києві ліквідували масштабний канал легалізації росіян та інших іноземців в Україні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися