Канал легалізації росіян в Україні ліквідували у Києві (ФОТО)

Подробиці масштабної схеми

Посадовець Державної міграційної служби у Києві та Київській області налагодив масштабну схему незаконної легалізації росіян та інших іноземців в Україні. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Організатори схеми обіцяли іноземцям "гарантовану" видачу посвідок на тимчасове або постійне проживання в Україні. Також пропонували виготовлення посвідчень біженців і працевлаштування у Києві та Львові у сервісах швидкої доставки. За свої послуги ділки отримували від 10 до 15 тисяч доларів з кожної людини.

Клієнтами організованого угруповання були не тільки росіяни, а й громадяни країн з підвищеною терористичною загрозою. Легалізацію пропонували вихідцям з країн Центральної Азії та Близького Сходу. Російські спецслужби могли використовувати нелегалів для організації диверсій та терактів в Україні, вважають в СБУ.

Організатора схеми легалізації іноземців в Україні та його спільника затримали у Києві. Затриманим повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України та вирішують питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Розслідування триває, додали у Службі безпеки України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві контррозвідники затримали агента російських спецслужб, який коригував ракетні удари по столиці. Серед об’єктів, по якому цілив ворог, був стратегічно важливий оборонний завод. Окрім того, ще одного поплічника російських окупантів викрили на одному з київських державних підприємств.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як народний депутат України Андрій Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва. Деталі — в відеосюжеті СБУ.

Джерело: https://t.me/SBUkr/4559


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися