Нардеп Деркач допомагав російським спецслужбам готувати захоплення Києва (ВІДЕО)

Подробиці про російську агентурну мережу розповіли в СБУ

Служба безпеки України викрила російську агентурну мережу, до якої входив народний депутат Андрій Деркач та що повинна була допомагати ворогу в захопленні Києва та усієї крани. Подробиці розповіли в СБУ, передають "Коментарі".

В СБУ зазначили, що оперативну розробку російської агентурної мережі вели давно, але остаточно нейтралізували її лише на початку повномасштабної війни. Правоохоронці затримали колишнього помічника нардепа Ігоря Колєснікова. Він був негласним співробітником Генерального штабу РФ із позивним "Ветеран", зв’язківцем і фінансовим кур’єром між російськими спецслужбами і нардепом Андрієм Деркачем.

Колесніков ішов на угоду зі звинуваченням і дав свідчення проти Деркач. З його слів, Деркача завербували у 2016 році. З ним особисто працювали начальник управління ГРУ Ігор Костюков і його перший заступник Володимир Алєксєєв. Деркач отримував кошти від російських кураторів для створення приватних охоронних структур. Ці структури росіяни планували використати для швидкого захоплення України.

При захопленні столиці російські спецслужби планували використовувати дві бригади спецназу і сили спецоперацій, які мали зайти з території Білорусі. Звідти – швидко просунутися до Києва, захопити Урядовий квартал і зібрати віче у Верховній Раді, яке б проголосувало за створення нового уряду. Однак ці плани були повністю зруйновані українськими захисниками. На реалізацію своїх планів ГРУ виділяло Деркачу по 3-4 мільйони доларів раз на кілька місяців, проте значна частина цих коштів осіла в кишенях нардепа. Подробиці — дивіться у відеосюжеті СБУ.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, як у Києві арештували російських агентів, які працювали в органах української влади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися