Колишньому меру Києва оголосили про підозру у державній зраді

Подробиці розповіли в Офісі генерального прокурора України

Колишній мер Києва Леонід Черновецький закликав визнати кордони "ДНР" та "ЛНР", за що отримав повідомлення про підозру у державній зраді. Про це заявили в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Колишньому міському голові Києва повідомили про підозру за фактом публічних закликів та розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України. Слідство встановило, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". Наразі цей контент недоствупний.

"Згідно з висновками судової лінгвістичної експертизи ця публікація містить публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України", — заявили в Офісі генерального прокурора України. У відомстві додали, що досудове розслідування проводить Головне слідче управління Служби безпеки України. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Нагадаємо, у Києві два білоруські підприємства ДП "АвтоМАЗ Україна" та ТОВ "З іноземними інвестиціями "Торговий Дім "МАЗ-Україна" перейшли в управління національного агентства "АРМА". Подробиці — в нашому матеріалі. 

Читайте також, що у Києві заарештували сотні вагонів ексміністра оборони України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися