У Києві арештували російських агентів, які працювали в органах влади (ВІДЕО)

Подробиці розповіли в СБУ

У Києві викрили російську агентуру, до якої входили посадовці Кабінету міністрів та Торгово-промислової палати (ТПП) України. Про це розповів речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко, передають "Коментарі".

За його словами, агентурна мережа російських спецслужб вела розвідувально-підривну діяльність в органах державної влади України. Для знешкодження шпигунів контррозвідники СБУ провели багатоетапну спецоперацію. У Києві затримали завідувача відділу Секретаріату Кабміну і керівника однієї з дирекцій ТПП.

"Працював на посаді головного спеціаліста з вересня 2019 року, на посаді заступника завідувача відділом Департаменту з питань безпеки й оборони, діяльності органів юстиції та запобігання корупції. В листопаді 2015 року був завербований ФСБ з позивним спочатку "Кирєєв", потім "Канатоходець"", — розповів затриманий агент "Кирєєв".

В СБУ повідомили, що затримані посадовці передавали російським спецслужбам інформацію про стану обороноздатності, про облаштування державного кордону України та персональні дані українських правоохоронців. За це їм платили від двох до п’ятнадцяти тисяч доларів. Обом затриманим оголосили про підозру у державній зраді. Чоловіків заарештували. Подробиці можна подивитись на відео, що оприлюднили в СБУ.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишньому міському голові Києва повідомили про підозру у державній зраді. В Офісі генпрокурора України стверджують, що на наступний день після початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ексмер столиці на власній сторінці у Facebook закликав до визнання кордонів терористичних організацій "Донецька народна республіка" та "Луганська народна республіка". 

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, що діяло у Києві під виглядом добровольчого батальйону. 

Читайте також, що у Києві заарештували сотні вагонів ексміністра оборони України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися