Продан запропонувала механізм надання житла внутрішньо переміщеним особам

Наразі є всі необхідні механізми для забезпечення достойних умов проживання внутрішньо переміщеним особам

Необхідно забезпечити нормальні умови для проживання людей, які взимку-навесні переїхали в західні і центральні регіони з тимчасово окупованих територій або з міст, де ведуться активні бойові дії. Про це заявила радниця голови Асоціації міст України Віталія Кличка Оксана Продан в своєму інтерв’ю на LB.UA. 

"Поки що ми - від Асоціації міст України, реально відбивали в парламенті урядову ініціативу про відбудову житла - будівництво якихось модульних будиночків, ледь не контейнерів для людей, тому що забудовникам будемо щось компенсовувати. Ми повинні не бараки людям будувати, а створювати достойні умови, щоб вони могли жити в Україні", - зазначає Продан.

За її словами, українці, які стали внутрішньо переміщеними особами, переїжджали в абсолютно не пристосовані для цього умови - так не можна жити довго.

"Далі треба перевозити людей в нормальні умови. Ми не підтримуємо позицію деяких урядовців про модульні будиночки, контейнери, тому що людям треба жити в людських умовах. Неможливо довго жити в бараках. Ми в 21 столітті, в Європі і зобов’язані створити людям нормальні умови", - наголосила радниця голови АМУ.

За словами Оксани Продан, наразі є всі необхідні механізми для забезпечення достойних умов проживання внутрішньо переміщеним особам. Як приклад вона наводить Чернівецьку область, де ОВА взяла недобудови і переобладнує їх під квартири для того, щоб люди могли жити сім’ями, а не таборами.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на війні з російськими окупантами загинув відомий український телеведучий, який служив у ЗСУ. На війні з російськими окупантами загинув Карім Гуламов - військовий Збройних сил України, ветеран АТО. Карім до повномасштабного вторгнення Росії в Україну працював телеведучим на музичному каналі М2. Український військовий народився в Обухові, однак згодом переїхав жити до Ірпеня. Колись служив у 73-му центрі спецоперацій. Із перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну вступив до лав Збройних сил України, пішов захищати Україну від загарбників. 

Також "Коментарі" писали, що в Держдумі погрожують "нищівним ударом" по Києву, якщо Україна атакує Кримський міст. Якщо Україна здійснить обстріл Кримського мосту, окупанти нанесуть "нищівний удар" по Києву, зокрема й по столичних центрах ухвалення рішень, військовій інфраструктурі й логістиці зброї. У Росії пообіцяли, що після таких кроків наша держава вже не оговтається.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися