Депутата Київради Трубіцина запідозрили у шахрайстві – зібрані ним гроші для ЗСУ зникли невідомо куди, - ЗМІ

Організовані депутатом Київради від "Слуги народу" Владиславом Трубіциним благодійні аукціони на підтримку ЗСУ викликали дуже багато обґрунтованих підозр в нечесності і зловживаннях, оскільки мають багато ознак шахрайства. Про це йдеться в статті "Владислав Трубіцин та імітація благочинності. Куди зникли 14 млн грн, зібрані на аукціонах для допомоги ЗСУ" видання RegioNews.ua.

Видання нагадує, що Владислав Трубіцин організував чотири благодійні аукціони "Перемога починається з тебе", метою яких був збір коштів на допомогу ЗСУ. Загалом на цих аукціонах було виручено 14,5 млн. гривень.

"Із самого початку виникали підозри, що головна мета Трубіцина – це не стільки допомога ЗСУ, скільки намагання покращити свій імідж від звинувачень в корупції. Але це тільки пів біди. Гірше те, що є дуже багато підстав вважати, що зібрані ним на аукціонах гроші до ЗСУ так і не потрапили. Принаймні левова їх частка", - йдеться в статті.

За інформацією видання, зібрані на аукціонах гроші так і не потрапили на рахунки благодійних фондів, які виступали співорганізаторами аукціонів - "Рідна Оболонь" та "Культурні новації". "Трубіцин так і не надав нічого схожого на звіт про витрачені кошти. Єдине, що він зробив – це написав кілька постів у соцмережах, де повідомив, що буцімто завдяки коштам, забраним на аукціонах, придбав для ЗСУ кілька коптерів, амуніцію та інші речі для військових. Але невідома ані точна кількість закупленого, ані витрачена сума. Ну а про чеки чи інші документи – годі й казати. Отже, куди Трубіцин дів більше 14 млн грн ніхто досі не знає", - зазначає видання.

Також в статті йдеться, що за інформаціє ЗМІ, третина людей, які брали участь в організованих Трубіциним аукціонах були підставними особами. "За домовленістю з Трубіциним ці люди нібито мали забезпечити підвищення вартості лотів під час торгів. В той же час реальні покупки здійснювали люди з великими фінансовими можливостями і теж за попередніми домовленостями з Трубіциним. При чому лоти продавалися за завищеною ціною, а за участь в аукціоні Трубіцин обіцяв грошовитим партнерам забезпечити "покровительство в Офісі Президента", - зазначають автори.

Окрему роль на аукціонах, за інформацією видання, відігравали підставні покупці, "які скуповували лоти, що не мали особливої цінності, щоб забезпечити правильну картинку для ЗМІ. При чому деякі з лотів Трубіцин примудрився продати з аукціону щонайменше по два рази. Так, наприклад, сталося з портретом футболіста Андрія Шевченка з його автографом. Цей лот спочатку продали у Полтаві, а згодом на аукціоні у Львові".

Серед підставних покупців, зазначає видання, були й люди, які спільно з Трубіциним є підозрюваними в кримінальному провадженні. На фото з аукціону поряд з Трубіциним можна побачити колишнього в.о. директора київського комунального підприємства "Київський міський магазин" Амана Моламова, який "був разом з Трубіциним затриманий НАБУ 9 лютого минулого року при спробі отримати хабар в розмірі 1,3 млн грн. За інформацією слідства, Моламов відігравав у організованій Трубіциним схемі незаконного збагачення одну з ключових ролей".

"Таким чином в підсумку дії Трубіцина мають усі ознаки шахрайства. Самі аукціони були спеціально розіграною фікцією з підставними покупцями та несправжніми лотами, а зібрані кошти кудись зникли в абсолютно непрозорий спосіб", - робить висновок видання.

Нагадаємо, 9 лютого 2022 року Владислав Трубіцин та ще 5 осіб, в тому числі і Аман Моламов були затримані НАБУ при отриманні хабаря на суму 1,3 млн грн. За даними НАБУ, Трубіцин вимагав та отримав хабар від одного із підприємців за право розмістити у Києві точки пересувної сезонної торгівлі. Наразі провадження проти Трубіцина передане для розгляду у Вищий антикорупційний суд України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


СергейР

13 січня 2023, 19:07

Вот такие потвори убивают у людей веру в светлое. Я считаю, что это из за плохой работы правоохранителей, которые просто не хотят делать свою работу. Статья 180 - мошенничество. 100%. Но это ведь надо работать, собирать доказательства...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися