У Києві через скандали звільнили низку високопосадовців

Що відомо про кадрові рішення

На засіданні Кабінету міністрів України сьогодні, 24 січня, ухвалили низку кадрових рішень. Про це заявив міністр Кабміну Олег Немчінов, передають "Коментарі".

За його словами, з посад заступників міністрів звільнили:

·       в Міністерстві оборони України — Вячеслава Шаповалова;

·       в Міністерстві розвитку громад та територій України — Івана Лукерю та В'ячеслава Негоду;

·       в Міністерстві соціальної політики України — Віталія Музиченка.

Окрім того, в уряді підтримали проекти указів президента України Володимира Зеленського про звільнення з посади Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби та таких керівників в ОВА:

·       Валентина Резніченка – Дніпропетровська ОВА;

·       Олександра Старуха – Запорізька ОВА;

·       Дмитра Живицького – Сумська ОВА;

·       Ярослава Янушевича – Херсонська ОВА.

Водночас, на посаду заступника міністра економіки України призначили Олексія Соболєва. Окрім того, сьогодні, 24 січня, заяву про звільнення подав заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко. В своїй заяві на звільнення він вказав "за власним бажанням".

Звільнення багатьох посадовців ЗМІ пов’язують з корупційними та іншими скандалами. Так, міністр оборони України Олексій Резніков підтримав прохання В’ячеслава Шаповалова щодо його звільнення з посади заступника. На цій посаді він відповідав за тилове забезпечення Збройних сил України.

"Попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування", — йдеться в повідомленні Міноборони України. 

Нагадаємо, у Києві затримали заступника міністра інфраструктури України під час отримання 400 тисяч доларів хабаря. Гроші посадовець одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами. Торік влітку Кабінет міністрів виділив 1 мільярд 680 мільйонів гривень, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки для забезпечення населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання взимку. Низка посадовців центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Подробиці корупційної схеми — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в науково-дослідній установі Служби безпеки України у Києві викрили прихильницю російських окупантів. На антиукраїнській діяльності викрили заступницю начальника відділу, яка після початку повномасштабної війни систематично проводила серед своїх підлеглих агітаційну роботу та виправдовувала дії російських окупантів.

Читайте також, як посадовці водоканалу у Києві розікрали мільйони на закупівлі насосів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися