Генерал назвав критичний момент в обороні Києва

Командувач Сухопутних військ ЗСУ назвав критичний момент в обороні столиці

Командувач Сухопутних військ ЗСУ – командувач оборони Києва та оперативного напрямку, Герой України генерал-полковник Олександр Сирський поділився спогадами про деталі оборони Києва у перші місяці повномасштабної війни. Інтерв'ю поділилася пресслужба Сухопутних військ ЗСУ.

Генерал розповів про найгарячіший, на його думку, епізод на початку битви за українську столицю. За його словами, це був четвертий або п'ятий день повномасштабного вторгнення. Це був момент, коли ворог захопив плацдарм в районі Мощуна.

"Там дуже небезпечна ділянка. Найменша відстань безпосередньо до Києва, що забезпечувало прохід аж до площі Шевченка та вхід у місто. Ситуація дійсно ставала критичною", - розповів генерал.

Військові робили все, що могли, і майже добу працювали на командно-спостережному пункті батальйону. Були висунуті всі резервні сили, які вони мали на той час. Ціною неймовірних зусиль ситуацію було переломлено - вона змінилася на користь українських військових, і ворог не зміг прорватися.

За словами генерала, успіх київської стратегічної операції став переломним моментом у російсько-українській війні. Успіх оборони Києва викликав те, що світові лідери повірили в силу української армії і стали активніше надавати підтримку у вигляді зброї та військової техніки.

Крім того, завдяки проведеним заходам у Києві та області українська армія змогла вивільнити частину військових і направити їх на складні території, поступово звільнивши Харківську область, частину Херсонської області та місто Херсон.

"Нас безумовно чекають важкі і криваві місяці. Але кожен наступний світанок наближає момент, коли на всій території України, як і в Києві, не залишиться жодного російського солдата – принаймні, живого", - запевнив Сирський.

Нагадуємо, що у Раді заявили, що загрози повторного наступу окупантів на Київ немає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Net

17 лютого 2023, 10:53

слава Україні

Ярослав

16 лютого 2023, 20:28

Критичним моментом були перша та друга доба, ЗСУ дуже швидко взяли все під контроль! Дякуючи в тому в тому числі й генералу Сирському. На четверту добу навіть розпарені телевізійники повернулись до студій.... викинувши звідти тих, хто цілодобово в укритті вів прямий ефір! Повернулись "модні кралі", а деякі досі з закордону щось віщають! Сирський не схотів казати більше, ніж казав, то ж до кінця війни і розповідати не слід!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися