Історичну назву повернули ще одній вулиці в Києві

Як перейменували вулицю Кудряшова

У Солом'янському районі вулиці Кудряшова повернуто історичну назву. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

Перелік столичних об’єктів, яким доречно повернути історичні назви, зокрема тих, які мають надзвичайну цінність для історії топонімічного ландшафту Києва, затвердили торік у червні. 

У Київській міській раді зазначили, що вулиця Кудряшова була названа на честь героя Радянського Союзу Володимира Кудряшова у 1955 році. Сама ж вулиця виникла наприкінці ХІХ століття. Історична назва походить від назви річки Мокра, що протікала в історичній місцевості Кучмин яр. Зараз річка протікає колектором під вулицею.

В рамках процесу деколонізації столичної топоніміки під час голосування більшість киян підтримали повернення історичної назви вулиці – Мокра. Депутати Київської міської ради підтримали вибір киян щодо перейменування вулиці Кудряшова на вулицю Мокра. В мерії столиці нагадали, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Нагадаємо, у Шевченківському районі Києва вулицю Багговутівську перейменували на Загорівську на честь історичної місцевості столиці Загорівщина. Також вулиці Петрівській повернули історичну назву — Вознесенський Яр.

Читайте также