Історичну назву повернули ще одній вулиці в Києві

Як перейменували вулицю Кудряшова

У Солом'янському районі вулиці Кудряшова повернуто історичну назву. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської ради.

Перелік столичних об’єктів, яким доречно повернути історичні назви, зокрема тих, які мають надзвичайну цінність для історії топонімічного ландшафту Києва, затвердили торік у червні. 

У Київській міській раді зазначили, що вулиця Кудряшова була названа на честь героя Радянського Союзу Володимира Кудряшова у 1955 році. Сама ж вулиця виникла наприкінці ХІХ століття. Історична назва походить від назви річки Мокра, що протікала в історичній місцевості Кучмин яр. Зараз річка протікає колектором під вулицею.

В рамках процесу деколонізації столичної топоніміки під час голосування більшість киян підтримали повернення історичної назви вулиці – Мокра. Депутати Київської міської ради підтримали вибір киян щодо перейменування вулиці Кудряшова на вулицю Мокра. В мерії столиці нагадали, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Нагадаємо, у Шевченківському районі Києва вулицю Багговутівську перейменували на Загорівську на честь історичної місцевості столиці Загорівщина. Також вулиці Петрівській повернули історичну назву — Вознесенський Яр.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Людмила

21 травня 2023, 18:16

Хотілося б дізнатися, яким чином відбувалося голосування киян, які бажають перейменувати свою вулицю на Мокру? І це під час війни, коли люди зайняті зовсім іншими проблемами та дізнаються про такі "роботи" влади вже після здійснення подій. Ні де не було ні оголошень про голосування, жодної інформації про кількість тих, хто голосував і хто ці люди, де вони проживають і скільки років живуть на вулиці Кудряшова, якщо вони взагалi там колись проживали.

Людмила

21 травня 2023, 18:12

Хотелось бы узнать, каким образом проходило голосование киевлян, желающих переименовать свою улицу в Мокрую? И это во время войны, когда люди заняты совершенно другими проблемами и узнают о таких "работах" властей уже после свершения событий. Ни где не было ни объявлений о голосовании, никакой информации о количестве голосовавших и кто эти люди, где они проживают и сколько лет живут на улице Кудряшова, если они так когда - либо проживали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися