У Києві провели успішний екологічний експеримент

У Києві масштабують європейський підхід до боротьби з ожеледицею у парках та скверах

У Києві завершився пілотний проект з використання гранітної крихти замість солі в парках і скверах для боротьби з ожеледицею. Експеримент виявився успішним, і цей екологічний підхід буде продовжено в наступному сезоні. Про це заявив Олександр Возний, керівник Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації.

Як повідомляється, гранітні крихти зарекомендували себе як надійний протиожеледний засіб і, на відміну від технічної солі, вони не шкодять рослинам. Цей підхід добре сприйняли кияни та комунальники, тож наступного сезону планується збільшити кількість парків та скверів, де практикуватиметься цей європейський метод боротьби з ожеледицею.

Минулого року було обрано 50 парків та скверів Києва для експерименту із боротьби з ожеледицею за допомогою гранітної крихти. Цей метод має багато переваг і широко використовується у Німеччині, Австрії, країнах Скандинавії та інших країнах світу.

Переваги використання гранітної крихти полягають у наступному:

- Екологічність. Протиожеледні реагенти, такі як технічна сіль, негативно впливають на рослини і шкідливі для тварин, в той час як гранітна крихта є безпечною.

- Можливість повторного використання. Використану гранітну крихту можна примінити і наступної зими з незначним поповненням запасів.

Нагадуємо, що територіальній громаді Києва повернули 375 гектарів землі. Йдеться про заказник "Троєщинські луки" у Деснянському районі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися