Компанії з оточення Кличка націлені забудувати ліс біля аеропорту "Бориспіль"

Компанії з орбіти братів Кличків мають на меті забудувати 30 гектарів лісу

Компанії з орбіти Кличків готуються до забудови 30 гектарів лісу біля аеропорту "Бориспіль". "КиївВлада" проаналізувала, як оточення братів Кличків отримало свій "шматок лісу" і що зробили відповідні органи, щоб повернути землю державі.

Виявилося, що у 2004 році Київська обласна держадміністрація передала близько 30 гектарів лісових земель трьом компаніям із орбіти мера Києва Віталія Кличка у довгострокову оренду, дозволивши будувати там багатоповерхівки. КОДА також вилучила землі із постійного використання Бориспільського лісгоспу.

Протягом 2015-2020 років прокуратура Київської області неодноразово намагалася через суд повернути землю державі та стягнути з орендарів недоотримані кошти за користування землею за "зниженими розцінками". Проте правоохоронці не змогли досягти жодних результатів.

Тим часом жителі села Гора, де знаходиться лісова ділянка, про яку йдеться, намагаються перешкодити будівництву. План забудови вже готовий та узгоджений із сільською радою.

Йдеться про три земельні ділянки площею 9,98 га кожна, які розташовані біля Бориспільської траси, неподалік міжнародного аеропорту "Бориспіль". Землю передано в оренду трьом приватним підприємствам, а саме: "Принт", "Гросс" та "Бериг".

Система Youcontrol відносить компанії "Принт", "Гросс" та "Бериг" до групи "DEOL Partners". "DEOL Partners" традиційно пов'язують із Володимиром Кличком, братом мера Києва Віталія Кличка. Хоча він не має жодної посади в компаніях цієї групи, Кличко-молодший згадується у ЗМІ як "ідейний натхненник" концепції готелю "11 Mirrors".

Українські ЗМІ, посилаючись на місцевих жителів, також називають "базою Кличка-молодшого" "Secret Resort Club" (колишній "Senator Beach and Sport Resort") у Борисполі, який перебуває в управлінні "DEOL Partners".

Наразі ділянка біля аеропорту "Бориспіль" ще не забудована, але у її орендарів, схоже, є відповідні плани. Генеральний план села Гора, затверджений місцевою сільською радою, також передбачає житлову забудову цієї території.

Під час громадського обговорення розробки Генерального плану села Гора мешканці села у соціальних мережах масово закликали владу захистити ліс.

Чи вдасться жителям Гори досягти цієї мети, поки що невідомо.

Нагадуємо, що земельні ділянки природно-заповідного фонду у регіональному ландшафтному парку "Трахтемирів" повернули у державну власність.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Надія

2 березня 2023, 18:11

і сміх, і гріх, українці навіть зі своєю сільскою радою дати собі ради не можуть - насправді це не смішно

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися