Леоніда Брежнєва позбавили звання почесного громадянина Києва

За відповідне рішення проголосували 82 депутати

Київрада позбавила Леоніда Брежнєва та ще п’ятьох осіб звання "Почесний громадянин міста Києва". Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

Сьогодні Київська міська рада позбавила радянського державного і партійного діяча Леоніда Брежнєва та ще п'ятьох осіб, які обіймали керівні посади в комуністичній партії колишнього СРСР або були пов'язані з КДБ, звання "Почесний громадянин міста Києва". За відповідне рішення проголосували 82 депутати.

Як відомо, діяльність Леоніда Брежнєва, генерального секретаря ЦК КПРС і голови президії Верховної Ради СРСР, пов'язана з придушенням протестів у країнах "соціалістичного табору", війною в Афганістані 1979-1989 років, ескалацією озброєнь та підтримкою "революційних" режимів у країнах "третього світу". За часів влади Брежнєва посилився тотальний контроль КДБ над суспільством.

Окрім Леоніда Брежнєва, звання "Почесний громадянин міста Києва" були позбавлені Олексій Єпішев, Віталій Масол, Кирило Москаленко, Олексій Федоров та Тінь Чионг.

Рішення Київської міської ради було прийнято відповідно до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". При цьому було враховано думку громадськості, яка подала відповідне клопотання.

Нагадуємо, що у столиці планують змінити назви платформ Київського міського кільця регіональної філії "Південно-Західна залізниця".

Читайте также