У Києві можуть змінити правила допуску людей до укриттів у школах

Депутатка Київради розкритикувала столичну владу за абсурдні рішення

У Києві необхідно переглянути правила допуску людей в укриття у навчальних закладах. Про це після трагедії у Деснянському районі столиці заявила депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова, передають "Коментарі".

"А що з укриттями в школах? В Києві досі діє розпорядження, що вони тільки для школярів і вчителів. Це має сенс під час уроків. Але вночі і на канікулах не має жодного сенсу. Є райони, де крім шкіл укриттів більше немає ніде. Микола Поворозник, може вже адаптувати це дивне розпорядження?" — написала Семенова у своєму Facebook.

Депутатка наголосила, що у смерті людей, безумовно, винні російські окупанти, однак столична влада за півтора роки війни нічого не зробила, щоб укриття у Києві працювали.

"Департамент освіти вважає, що вночі теж йде освітній процес, тому пускати в укриття в школи не можна. Ключі від укриттів у якогось Васі, який за нормативом має 15 хвилин, а по понятіям годинку, щоб відкрити, а там вже і відбій. Бо мешканцям ключ не можна дати, вони ж не посадові особи", — обурилась Семенова.

Окрім того, райдержадміністрації Києва, маючи затверджений у грудні бюджет, ремонти укриттів запускають ближче до осені.

"Мер і його команда вважають, що укриття – це не проекти майбутнього. Всі проблеми вирішить паркінг, який буде будуватися кілька років. Дуже стратегічно. Ризики допустимі, жертви прийнятні. І парк же ж, парк. А укриття то таке, люди в них не ходять. Загралися в політтехнології і піар. Забули, що війна і виборів не буде. Депутати піднімають питання укриттів на кожному засіданні. Результат цього близький до нуля", — заявила депутатка Київради Ксенія Семенова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла до 16 осіб. На території столичної лікарні тривають слідчі дії. Правоохоронці допитують керівництво та персонал медзакладу для встановлення посадових осіб, відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги. У Деснянському районі Києва оголосили жалобу. Через ракетні обстріли у столиці та низці міст Київської області скасували святкові заходи до Дня захисту дітей.

Читайте також, що у Києві спалахнули скандали через недопуск людей до укриттів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися