У Києві після загибелі людей вирішили відкрити усі укриття

У Департаменті муніципальної безпеки КМДА зробили важливу заяву

У Києві після загибелі людей у Деснянському районі столиці ухвалили важливе рішення щодо укриттів. Про це під час брифінгу заявив директор Департаменті муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук, передають "Коментарі".

За його словами, відповідальність за стан укриттів у Києві несе безпосередньо балансоутримувач, незалежно від того, державне, приватне чи комунальне це приміщення. На цих укриттях балансоутримувач визначає комендантів, які повинні чергувати цілодобово та відчиняти захисні споруди під час повітряної тривоги. Контролює це Департамент муніципальної безпеки КМДА. Перевірки укриттів проходять добре, одна під час повітряної тривоги комендантів з різних причин немає на місці. Саме тому столична влада ухвалила рішення тримати укриття у Києві постійно відкритими, а не відкривати їх лише під час повітряної тривоги.

"Сьогодні прийнято рішення про те, щоб вони були відчинені постійно. До цього були розмови про те, що ми не можемо тримати їх постійно відчиненими, тому що там були зроблені ремонтні роботи, безхатченки будуть організовувати собі там притулок в цих сховищах. Але ж ми не маємо іншого виходу, як тримати їх постійно у відкритому стані, тому що останні декілька днів ми почали отримувати удари балістичними ракетами", — заявив Ткачук.

Посадовець зазначив, що якщо укриття буде все ж таки закрите, потрібно телефонувати 101 або звертатися до столичного колл-центру 1551.

"Рятувальники приїдуть і зріжуть цей замок. Навіть якщо це приватна власність", — запевнив директор Департаменті муніципальної безпеки КМДА.

Зараз за порушення щодо поводження з укриттями законодавством передбачено лише адміністративне покарання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Департаменті муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації проходять обшуки в рамках слідства щодо ситуації з укриттям у поліклініці в Деснянському районі столиці. У відомстві заявили, що всебічно сприяють слідству.

Нагадаємо, що у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла до 16 осіб. На території столичної лікарні тривають слідчі дії. Правоохоронці допитують керівництво та персонал медзакладу для встановлення відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги. У Деснянському районі Києва оголосили жалобу. Через ракетні обстріли у столиці та низці міст Київської області скасували святкові заходи до Дня захисту дітей.

Читайте також, що на Київщині знайшли бойову частину збитого безпілотника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися