Від Зеленського вимагають відсторонити Кличка від посади голови КМДА

На сайті президента України зареєстрували петицію після загибелі людей у столиці

Від президента України Володимира Зеленського вимагають відсторонити мера Києва Віталія Кличка від посади голови Київської міської державної адміністрації (КМДА). Відповідна петиція зареєстрована на офіційному сайті голови держави, передають "Коментарі".

Автор петиції №22/194688-еп Дмитро Кравченко вимагає відсторонення Віталія Кличка від посади голови Київської міської державної адміністрації на період проведення досудового розслідування після загибелі людей у Деснянському районі столиці.

"Шановний пане президент, 01.06.2023 року весь народ України став свідком кричущої безвідповідальності ряду посадових осіб Київської міської державної адміністрації, яку очолює Кличко Віталій Володимирович. Так, за повідомленням в ЗМІ з посиланням на постраждалих і свідків події 01.06.2023 року громадяни України, в тому числі і дитина, намагалися потрапити на об'єкт цивільного захисту в м. Києві під час ракетної атаки. Однак, в силу безвідповідального ставлення до виконання своїх службових обов'язків адміністративної вертикалі КМДА, їх злочинної бездіяльності — здійснити свій намір захиститися від ураження вони не змогли і загинули на місці", — йдеться в петиції до Зеленського.

Автор звернення акцентує, що вся адміністративна вертикаль київської влади підпорядкована голові КМДА, на яких покладені обов'язки по забезпеченню життєдіяльності Києва та цивільного захисту населення.

"Прошу Вас відсторонити голову КМДА Кличко Віталія Володимировича від виконання обов'язків голови КМДА на період проведення досудового розслідування правоохоронними органами. На мою думку, подібний крок дозволить нівелювати потенційний вплив винних чиновників на свідків події і забезпечить повне, неупереджене і об’єктивне розслідування", — заявив автор петиції до президента України.

Для розгляду петиції президентом України Володимиром Зеленським звернення має зібрати 25 тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Нагадаємо, що у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла до 16 осіб. На території столичної лікарні 1 червня проводили слідчі дії. Правоохоронці допитували керівництво та персонал медзакладу для встановлення відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги. 

Читайте також, що у Києві після загибелі людей вирішили відкрити усі укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

8 червня 2023, 14:11

Це не так. Петиція просить відсторонити від посади голови КМДА. Ця посада призначається. А посада мера Києва - обирається і не згадується у петиції. Мера обирають Кияни, а голову КМДА призначають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися