Зеленський призначив нового керівника військової адміністрації в Гостомелі

Посадовця представив голова обласної військової адміністрації

Під час робочої поїздки у Гостомелі голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко представив новопризначеного голову Гостомельської селищної військової адміністрації Сергія Смаля. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Кравченка у Facebook.

"Під час воєнних дій на Київщині Сергій Смаль був заступником керівника оперативного штабу Ради оборони. Він має великий керівний досвід, йому доводилося приймати швидкі та водночас виважені рішення. Цей досвід, безумовно, стане йому в нагоді на новій посаді", — заявив Кравченко.

Посадовець нагадав, що Гостомельська громада – одна з тих, які найбільше постраждали в області від окупантів. За подвиг, масовий героїзм та стійкість громадян Президент України Володимир Зеленський присвоїв Гостомелю почесне звання "Місто-герой".

"Глобальні завдання, які стоять перед новим очільником: безпека кожного мешканця, відбудова всього зруйнованого росіянами, повернення людей додому. Поточну роботу також ніхто не скасовував. Підготовка до нового опалювального сезону, облаштування укриттів для закладів освіти – це те, що потрібно робити вже", — наголосив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Звільненню колишнього керівника Гостомельської селищної військової адміністрації Сергія Борисюка передував скандал з розкраданням грошей на відбудову зруйнованого російськими окупантами житла. Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області викрили схему привласнення бюджетних коштів посадовцями Гостомельської селищної військової адміністрації. Слідство встановило, що посадовці Гостомельської селищної військової адміністрації у період 2022-2023 років уклали низку договорів на проведення робіт з усунення аварій в житловому фонді, які виникли внаслідок бойових дій та облаштування укриттів. Виявилось що договори укладались із підконтрольними підприємцями за завищеними цінами. Суму завданих збитків державному бюджету оцінюють у понад п’ять мільйонів гривень.

Нагадаємо, що у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла до 16 осіб. На території столичної лікарні 1 червня проводили слідчі дії. Правоохоронці допитували керівництво та персонал медзакладу для встановлення відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що укриття у Києві у жахливому стані, а в прокуратурі розслідують масштабні розкрадання грошей.

Читайте також, що у Києві перевірили тисячі укриттів, з яких більшість знаходяться в незадовільному стані.

Читайте также