У Києві до менше половини укриттів є вільний доступ (ФОТО)

Що відомо про подробиці перевірок укриттів у столиці

У Києві перевірили понад чотири тисячі укриттів. Про результати перевірки розповів міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишін, передають "Коментарі".

За його словами, напередодні, на шостий день роботи комісії по перевірці укриттів Києва, перевірили Дарницький район столиці. Тут виявилося, що більшість укриттів були відкритими. В парі укриттів проводили ремонтні роботи. Відверто страшних укриттів комісія не виявила.

"Підбили результати роботи комісії по перевірці укриттів Києва на ранок 9 червня. Перевірено 4232 об’єкти, це 91% від загального фонду укриттів Києва. З вільним доступом залишається менше половини укриттів. В належному стані ще менше", — розповів Камишін.

У Київській міській державній адміністрації відзвітували, що у столиці перевірили понад 91%, тобто 4,2 тисячі укриттів та сховищ, з яких дві третини – придатні як укриття.

"За оперативними даними, придатними для укриття під час повітряної тривоги є майже 2,9 тисячі, – тобто дві третини укриттів та сховищ. Іще 736 – можуть бути укриттями за умови належного облаштування, 578 – не відповідають нормативним вимогам до приміщень, де можуть бути облаштовані укриття", — заявили в мерії Києва.

Столична влада запевнила, що за кожною адресою формується висновок щодо стану та придатності укриття незалежно від форми власності та балансоутримувача. Окрім того, під час інспекцій фіксували оперативність відкриття доступу до укриттів. Так, вільний доступ забезпечений до 1986 об’єктів. Протягом п’яти хвилин доступ забезпечується до 932 об’єктів, зачиненими виявили 25 приміщень.

Нагадаємо, що у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла до 16 осіб. На території столичної лікарні 1 червня проводили слідчі дії. Правоохоронці допитували керівництво та персонал медзакладу для встановлення відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги. 

Читайте також, що укриття у Києві у жахливому стані, а в прокуратурі розслідують масштабні розкрадання грошей.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися