У Києві розірвали скандальний договір на закупівлю барабанів для укриттів

Кошти з бюджету на придбання барабанів не були витрачені

У Києві розірвали договір на закупівлю Дніпровським управлінням освіти барабанів для укриттів майже на мільйон гривень. Кошти з бюджету не були витрачені. Про це повідомив очільник Дніпровської РДА Павло Бабій, передають "Коментарі".

Раніше суспільний резонанс викликав тендер, за яким управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації закупило "музичні інструменти для психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог". Сума замовлення становила понад 882 тисячі гривень.

Враховуючи розголос у ЗМІ щодо закупівлі даним управлінням освіти музичних інструментів (барабанів різних діаметрів), овочерізок та сковорідок майже на мільйон, очільником Дніпровської РДА було направлено відповідні листи щодо проведення службового розслідування та створення комісії для перевірки обґрунтованості та доцільності проведення цих закупівель.

Стало відомо, що зазначені кошти з бюджету міста Києва та держави не були використані, а договір на придбання музичних інструментів було досрочно розірвано.

Нагадуємо, що договір на поставку барабанів з натуральної шкіри та комплектів молоточків до них уклали 11 травня. Підрядник мав поставити 306 барабанів та 153 комплекти молоточків до 19 травня цього року. Вартість одного барабану коливається від 1900 до 3960 гривень, ціна одного комплекту молоточків становить 136 гривень.

Читайте также