Територію найбільшого парку у Києві значно розширять (МАПА)

Що відомо про нові ділянки заповідної зони

Національний природний парк Голосіївський" готується до значного розширення території. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

За даними адміністрації НПП "Голосіївський", наразі триває робота із підготовки обґрунтувань розширення території парку. До Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України із відповідним обґрунтуванням подали клопотання щодо включення до складу Голосіївського парку ділянок загальною площею понад тисячу гектарів.

Першу чергу пропозицій підготовили у лютому 2023 року. До другої черги обґрунтувань включили такі ділянки:

·       ділянка на території Національного комплексу "Експоцентр України";

·       Лиса гора та стави біля колишнього хутору Мриги;

·       ділянка поблизу Головної астрономічної обсерваторії НАНУ, яку було в 2008 році вилучено з Голосіївського парку для будівництва Всеукраїнського центру охорони здоров'я матері і дитини;

·       ділянки, прилеглі до вулиці Академіка Заболотного;

·       заказник "Острови Козачий та Ольжин" з прилеглими ділянками;

·       ділянка біля входу до Національного музею народної архітектури та побуту України у Пирогові.

Усі ці ділянки позначені на оприлюдненій мапі. Загалом адміністрація Голосіївського парку запланувало підготовку в 2023 році три черги пропозицій щодо розширення території.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за останні кілька місяців столичні комунальники замовили саджанців дерев та кущів на десятки мільйонів гривень. Замовниками виступають комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень в різних районах столиці. Вартість замовлень на закупівлю зелених насаджень коливається від 4,5 до понад 9,3 мільйонів гривень.

Нагадаємо, нові заповідні зони з’являться у Києві. Столична влада підтримала ініціативу Міністерства охорони довкілля України та київських екологів заповідати Труханів острів та інші зелені зони.

Читайте також, що під Києвом просто неба можна побачити квіти неймовірної краси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися