У Києві продовжують замовляти саджанці на мільйони гривень

Тендери проводять у різних районах столиці регулярно, але більшість з них невдалі

У Києві за останні кілька місяців столичні комунальники замовили саджанців дерев та кущів на десятки мільйонів гривень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію, оприлюднену на офіційному сайті системи Prozorro.

Замовниками виступають комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень в різних районах Києва. Вартість замовлень на закупівлю зелених насаджень коливається від 4,5 до понад 9,3 мільйонів гривень.

Найбільша сума оприлюдненого тендеру вказана у замовленні комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Деснянського району Києва. Розсадницька продукція обійшлася б столичному бюджету у понад 9,2 мільйони гривень. У травні 2023 року цей тендер виграла фізична особа – підприємець Стратій Руслан Дмитрович. Однак з причини встановлених порушень згідно проведеного моніторингу Державною аудиторською службою України договір з переможцем вже у червні розірвали.

У липні цього року комунальники знову намагалися провести тендер на закупівлю дерев та кущів для Деснянського району Києва. Вартість замовлення оцінили у шість мільйонів гривень. Переміг у цьому тендері ФОП Стратій Руслан Дмитрович з пропозицією лише на п’ять тисяч менше, ніж ФОП Гайова Ольга Миколаївна. На початку серпня з підрядником уклали договір.

Саджанці та кущі на понад 5,7 мільйонів гривень намагалися закупити й комунальники Оболонського району Києва. Оголосили тендер всередині липня. Однак пропозицію єдиного учасника торгів ТОВ "Єва проджект" на початку серпня відхилили.

Наступна спроба закупити дерева та кущі за комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Подільського району Києва. Цей замовник після однієї нещодавньої невдалої спроби оголосив тендер на закупівлю саджанців на суму понад 6 мільйонів гривень. Аукціон планують провести 14 серпня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт сходів в одному зі столичних парків витратять мільйони гривень. Ремонтні роботи планують провести в парку Вічна слава", розташованому у Печерському районі столиці. Замовником виступає комунальне об'єднання "Київзеленбуд". Вартість робіт становить майже п’ять мільйонів гривень. Серед замовлених послуг — демонтаж старих плит на сходах, земляні, монтажні та бурові роботи, укладання нових дорожніх плит, облаштування дощової каналізації тощо.

Нагадаємо, у Києві захистили заказник "Озеро Алмазне" та не віддадуть заповідну територію під видобуток піску. За даними столичних екологів, небезпечна ситуація для природної заповідної зони у Києві склалася через "технічну помилку". Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України погодило Державної служби геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві. Однак озеро Алмазне, розташоване у Деснянському районі столиці, є ландшафтним заказником. Його створили торік. Видобувати пісок там не можна.

Читайте також, що працівників "Київзеленбуду" судитимуть за розкрадання понад 115 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися