Створення нового заповідного об’єкту погодили у Києві (ФОТО)

Що розповіли про унікальну локацію екологи

Департамент захисту довкілля Київської міської державної адміністрації погодив столичним екологам створення заказника "Ліс орхідей". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

За даними організації, у Голосіївському районі Києва планують створити заказник "Ліс орхідей" на площі 45,78 гектарів. Мова йде про урочище Покол біля Галерного острова. Тут екологи знайшли величезні місця зростання рідкісних орхідей. Два види цієї квітки — коручка чемерникоподібна та коручка болотна — занесені до Червоної книги України. Проект рішення Київської міської ради на створення нового об’єкту природно-заповідного фонду подала депутатка Київради Ксенія Семенова.

"Сподіваємось, що скоро це місце буде заповідано і забудовники з ТОВ " Галерна затока", які положили око на це місце (цю фірму зв’язують з прізвищами забудовників Хмельницького та  Іванова) його вже не знищать", — прокоментували в КЕКЦ.

У Київському еколого-культурному центрі оприлюднили Погодження Департаменту захисту довкілля КМДА про створення заказника "Ліс орхідей та фото диких орхідей на Поколі.

Нагадаємо, активісти заявили, що у Києві одне з найвідоміших озер навмисно знищують під забудову. Озеро Синє розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар. У травні на вимогу киян Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації включило роботи з розчищення та благоустрою озера Синє до переліку природоохоронних заходів на 2023 рік. В мерії Києва запевняли, що причини обміління Синього озера мають природний та техногенний характер. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білоцерківському районі Київської області підприємець роками незаконно користується величезним водосховищем. Бізнесмен використовує водний об’єкт загальною площею 339 гектарів для риболовлі без договору оренди. Користувач також незаконно заборонив місцевим мешканцям користуватися цією водоймою.

Дивіться також фото, як на Оболоні триває будівництво нової естакади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися