Мешканцям Київської області, які втратили житло, надали нові квартири

42 родини з Київщини отримали нові квартири в рамках реалізації обласної програми «Нова оселя»

Сорок дві сім'ї в Київській області отримали нові квартири в рамках обласної програми "Нова оселя". Ключі від 31 квартири було вручено на початку року, а ще 11 - у серпні. Про це розповів під час брифінгу директор Департаменту містобудування та архітектури Київської ОВА Ярослав Янович, передають "Коментарі".

Ярослав Янович повідомив, що соціальна програма "Нова оселя" передбачає придбання готових квартир у забудовників.

Список сімей-учасниць програми формується територіальними громадами на підставі реєстрів сімей, затверджених виконавчими комітетами місцевого самоврядування, з урахуванням місцезнаходження та площі втраченого житла, кількості людей, які проживали у квартирі, у тому числі неповнолітніх, а також обтяжуючих обставин, які впливають на добробут родини, з урахуванням наявних пропозицій від забудовників.

Цей список передається на розгляд спеціальної комісії, що складається з депутатів обласної ради та представників структурних підрозділів Київської ОДА.

Посадовець також наголосив, що люди, які не можуть або не мають фінансової можливості відновити своє житло шляхом капітального ремонту чи реконструкції, можуть стати власниками нового житла в рамках цієї програми.

Нові квартири отримали родини з Бишівської, Бородянської, Бучанської, Васильківської, Гостомельської, Дмитрівської, Іванківської, Ірпінської та Макарівської громад. Серед них багатодітні сім'ї, сім'ї з дітьми та вагітними жінками, сім'ї, в яких є українські військовослужбовці або чоловіки, які перебувають у російському полоні, а також сім'ї, які втратили родичів унаслідок вторгнення рф на територію України.

Квартири розташовані в Броварах, Богуславі, Борисполі, Ірпені та Макарові. У квартирах від однієї до п'яти кімнат.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві в.о. директора КП "Спортивний комплекс" отримав підозру в заподіянні збитків у розмірі 10 млн грн під час проведення ремонтних робіт у фізкультурно-оздоровчому комплексі. Фігурант підписав акти приймання виконаних робіт, неналежно виконуючи свої службові обов'язки та знаючи, що майже половину запланованих робіт не виконано або виконано неналежним чином.

Нагадуємо, що у Стоянці на території Київської області зводять новий міст через річку Ірпінь — найближчим часом роботи закінчать і рух буде відкритий. Відомо, що вирішиться питання з транспортної розв'язки Житомирською трасою. Новий міст через річку Ірпінь майже готовий - днями рух мостом буде запущено. Наразі основні будівельні роботи закінчено. Усі чотири прогони лівого проїзду та інші конструктивні елементи змонтовано, влаштовано нову систему водовідведення, наново перебудовано підходи до мосту.

Читайте также