Зеленський може звільнити Кличка з посади голови КМДА через РНБО, - політолог

В Офісі президента можуть розглядати варіант усунення мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації, що фактично позбавить його реальних повноважень. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив політолог Юрій Романенко.

За його словами, на Банковій розглядають сценарій можливого звільнення Кличко. Він зазначив, що весь тиждень силовики будуть продовжувати масові обшуки в структурах київської мерії для створення загальної картинки, а в п'ятницю проведуть чергове засідання Ради національної безпеки і оборони, на якому ухвалять рішення про "тимчасове відсторонення Кличко з посади голови КМДА через конфлікт інтересів ".

Романенко заявив, що після засідання РНБО президент Зеленський видасть указ про відсторонення Кличко з посади голови КМДА, а замість нього нібито повинні призначити представника партії "Слуга народу" і нинішнього заступника Кличка Олексія Кулебу.

Нагадаємо, що вів час президентства Віктора Януковича, законно обраний мер Києва Леонід Черновецький також був відсторонений з посади голови КМДА, а замість нього призначили Олександра Попова, який фактично керував містом з 2010 по 2014 рік.

При Зеленському Кличка вже намагалися усунути з посади голови КМДА у 2019 році під час його протистояння з екс-главою ОП Андрієм Богданом, тоді Кабмін Гончарука звільнив Кличка з посади голови КМДА, однак Зеленський так і не підписав це рішення.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві силовики прийшли додому до мера Віталія Кличка.

Читайте також, коли варто чекати подорожчання проїзду в Києві.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися