Ексзаступник голови Київської ОДА та співробітник СБУ оприлюднив доходи за два роки війни

Скільки Михайло Ємець заробив за 2022-й та 2023-й роки

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації Михайло Ємець, призначений на цю посаду у травні 2023 році, був звільнений торік 25 грудня. Що відомо про експосадовця та його доходи за два роки повномасштабної війни в Україні, цікавилися "Коментарі".

Посадовець народився у 1989 році в Сумах. У 2011 році закінчив Інститут підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки України Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство", кваліфікація – юрист. У 2012 році отримав диплом Сумського державного університету  за спеціальністю "Економіка підприємства".

Трудову діяльність Михайло Ємець розпочав проходженням військової служби в Управлінні Служби безпеки України в Сумській області, де працював у 2011-2017 роках. З 2017 по 2020 роки продовжив проходження військової служби в ГУ Служби безпеки України у місті Києві та Київської області. З 2020 по 2023 роки проходив військову службу в Головному управлінні "Д" Департамент захисту національної державності СБУ.

Михайло Ємець оприлюднив щорічну декларацію за 2022 рік 6 грудня 2023 року. Заступник голови Київської обласної державної адміністрації задекларував квартиру, де проживав на правах сплати комунальних послуг, та не вказав ані місто, ані площу нерухомості. Власником квартири є Олександр Король. Про сімейний стан Ємця нічого невідомо — родичів чи дружину з дітьми він в декларації не вказав. Відомо, що у 2022 році зареєстроване місце проживання Ємця було у Сумах, а фактичне — у Києві. Посадовець користувався легковим автомобілем Subaru Outback 2022 року випуску, власницею якого є Наталія Ємець.

На військовій службі в СБУ Михайло Ємець заробив у 2022 році майже мільйон гривень, з яких майже 737 тисяч гривень — зарплатня, інші військові виплати — 249 тисяч гривень. Заступник голови Київської обласної державної адміністрації Михайло Ємець мав кредит у розмірі понад 133 тисячі гривень.

Перед звільненням з посади заступника голови Київської обласної державної адміністрації Михайло Ємець подав декларацію про доходи за 2023 рік. Згідно з документом, у 2023 році він оформив право оренди квартири з тим ж власником — Олександром Королем. Ємець користувався таким же автомобілем на таких ж умовах, що й у 2022 році.

Заробітна плата на посаді заступника голови Київської ОДА становила майже 490 тисяч гривень. На посаді у Службі безпеки України у 2023 році Ємець заробив 433,5 тисяч гривень. Додатковий дохід у сумі 30 тисяч гривень він отримав у вигляді військових виплат. Ємець також задекларував 10 тисяч доларів готівкою. Сума кредиту в "Ощадбанку" за рік зменшилась з понад 133 тисяч до майже 110 тисяч гривень. Ємець вказав, що 3 грудня 2023 року отримав кредит у "Приватбанку" в сумі майже 50 тисяч гривень.

У виправленій декларації за 2023 рік Михайло Ємець вказав, що заробітна плата на посаді заступника голови Київської ОДА становила майже 670 тисяч гривень. На посаді в Службі безпеки України сума річного доходу не змінилась — 433,5 тисяч гривень. Сумарно це понад мільйона гривень на рік або майже 92 тисячі гривень на місяць. У виправленій декларації Михайла Ємця за 2023 рік зникла інформація про кредит у "Приватбанку".

Для довідки. Національне агентство з питань запобігання корупції забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, із врахуванням заходів безпеки. Щорічні декларації за 2021-2022 роки посадовцям необхідно було подати до 31 січня 2024 року, а за 2023 рік — до 31 березня 2024 року включно. Подання електронних декларацій обов’язкове для посадових осіб бюджетних установ. Посадовими особами є керівники установ та їхні заступники.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко задекларував нерухомість, оформлену на дружину, та інше майно. Перший заступник голови КОДА Микола Бойко задекларував нерухомість, криптовалюту, зарплатню та великий боргЗаступниця керівника Київської ОДА Жанна Осипенко вказала у декларації, що більшість майна належить її чоловіку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися