Військово-лікарські комісії у Києві привернули увагу влади

Робота над помилками — у профільному міністерстві анонсували перевірки

У Києві відреагували на скарги людей на роботу військово-лікарських комісій (ВЛК) під час воєнного стану в Україні. Як передають "Коментарі", про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Перевірки військово-лікарських комісій у столиці оголосили з кількох причин. Серед них — скарги. Людей роздратували базові умови та електронні черги. З цих проблем анонсувати почати перевіряти ВЛК у Києві.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко пояснив, з чим пов’язані проблеми. Це новий сервіс — програма медичних гарантій. Нова послуга мала пришвидшити процес проходження військово-лікарської комісії у цивільній лікарні. Цього не сталося. Не усі ВЛК працюють цивільних лікарень.

Серед інших проблем проходження ВЛК:

·       корупція та хабарі;

·       схеми переправлення чоловіків через державний кордон;

·       незаконна відстрочка від призову за станом здоров'я;

·       недбалість лікарів та інші.

Посадовець визнав, що проблем та питань багато. Вирішити їх самостійно Міністерство охорони здоров’я України не може. Допомагає — співпраця з силовими структурами.

"Співпрацюємо з правоохоронцями. Для цього ведемо діалог з військовими адміністраціями. Ганебні випадки, коли лікарі навмисно зазначають невірний діагноз або вимагають хабарі за вірний, має припинитися", — прокоментував Ляшко.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко попередив, що кожна маніпуляція отримає оцінку правоохоронців. Посадовець закликав повідомляти про порушення закону щодо проходження військово-лікарської комісії. Гаряча лінія — 0-800-60-20-19.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стратегічне підприємство продали у Києві. Тут працюють багато людей. Новий власник придбав об’єкт приватизації на аукціонних торгах. На підприємстві виробляли протези та іншу медичну продукцію.

Читайте також про корупційний скандал в компанії Укрнафта.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися