"Прибрати Кличка": мер Києва прокоментував закон про столицю

Міський голова Києва Віталій Кличко прокоментував можливе ухвалення законопроекту про столицю, який розділяє посади голови Київської міської державної адміністрації та мера. Про це він повідомив в коментарі виданню "РБК-Україна".

За його словами, його ставлення до законопроекту можна назвати критичним. Кличко підкреслив, що головною метою цього закону є його усунення з посади, так як він не підкоряється комусь зверху. Також мер Києва нагадав, що згідно з рішенням Конституційного суду від 2003 року, головою КМДА має стати людина, якого кияни обрали міським головою.

Нагадаємо, що раніше радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк висловився щодо можливого звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації та призначення на його місце діючого міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова.

За його словами, Чернишов є одним з найбільш ефективних міністрів, однак говорити про його призначення на посаду голови КМДА було б недалекоглядно. Подоляк заявив, що Чернишов розбирається в місцевому самоврядуванні і додав, що спочатку потрібно прийняти закон про столицю, який розділить посади голови КМДА і мера Києва.

Він підкреслив, що коли закон буде прийнятий, то можна буде говорити про можливі кандидатури і конкретних людей.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що траса Київ-Одеса більше непридатна для експлуатації.

Читайте також про можливе подорожчання проїзду в київському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Джейн

23 вересня 2021, 11:43

Когда же эти зеленые твари все подохнут?! Надоели уроды 95 квартала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися