Чи буде у Києві новий Майдан: Кличко зробив прогноз

Мер столиці прокоментував оприлюднені факти щодо "вагнергейту"

Українці мають право вимагати відповідей від президента України Володимира Зеленського щодо зриву спецоперації по затриманню учасників приватної військової компанії (ПВК) Вагнера. Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

За словами голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталія Кличко, українська влада обов’язково повинна звітувати перед громадянами, якою б тяжкою не була відповідь.

"Суспільство збурила така інформація, яка була озвучена у програмі Савіка Шустера. Це такий інформаційний вибух. Якою б складною не була б відповідь, суспільство на сьогоднішній день хоче отримати чітку й чесну відповідь по цим питанням", — сказав Кличко.

Тим часом у День Гідності та Свободи після оприлюдненої інформації щодо "вагнергейту" у Києві родичі загиблих протестувальників викрикували в адрес президента Володимира Зеленського "Ганьба!" Це сталося під час церемонії покладання квітів делегації на чоло з головою держави на Алеї Героїв Небесної Сотні. Окрім того, на Майдані Незалежності вивісили величезний плакат із зображеннями Зеленського та Єрмака із дописом: "Їхня брехня принижує. Захистимо нашу гідність".Банер підсвітили палінням фаєрів.

У столиці також відбулася акція протесту. Мітингувальники рушили до будівлі Офісу президента та вимагали від Зеленського відправити голову ОП Андрія Єрмака у відставку. Будівлю посилено охороняли, але не минулося без сутичок з правоохоронцями. Протести завершилися, проте учасники акції анонсували її продовження на 1 грудня.

"Це питання стосується майбутнього — в якому напрямку ми рухаємось, і чому люди віддають своє життя на фронті, а це якось не вкладається в те, що відбувається, і що декларується. Тобто між декларацією та реальними кроками люди відчувають щось не те... Я дуже сподіваюся, що ще одного Майдану не буде, але це залежить від цієї відповіді, яку ми маємо отримати. Якщо відповідь ми не отримаємо, я не виключаю, що це може привести до обурення людей", — прокоментував мер Києва запит суспільства на звіт щодо зриву операції по затриманню учасників ПВК Вагнера.

В Офісі президента України на оприлюднену у програмі Савіка Шустера "Свобода слова" інформацію під час ефіру відреагували бурхливо. Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що запрошення представників влади для участі в програмі на ТРК "Україна" це фейк та хайп. Він назвав це також грою "за олігархічними правилами", "коли своїм у студії – комфорт, а глядачам – відбірна фейкчатина". Медійний майданчик Подоляк обізвав "керованим судилищем". Так в ОП пояснили відмову взяти участь в обговоренні питання "вагнергейту" для об’єктивного висвітлення позиції.

Нагадаємо, в Україні та у столиці сьогодні, 21 листопада, святкують День Гідності та Свободи. Зі святом українців привітав мер Києва Віталій Кличко. Він переконаний, що всі виклики і випробування буде подолано.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вольдемар

22 листопада 2021, 05:38

Хунте выгодно говорить о чем угодно кроме государственного переворота, а отвечать прийдется.

Сергей

21 листопада 2021, 20:57

Зачем Киеву так необходимо разбирательство в отношении срыва операции по Вагнеровцам???????????????? Поезд ушел, а разговоры всё слышнее и слышнее!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Кому это надо и для чего??? Никто не знает как бы повернулось дело, если бы операция принесла бы желаемый результат!!! А может быть война началась раньше, чем её планируют США, Украина, НАТО!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися