Янукович подав позов до Окружного адміністративного суду Києва

Справа стосується позбавлення звання президента України

Четвертий президент України Віктор Янукович звернувся із позовом до Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) проти Верховної Ради України. Про це заявив прессекретар старшого сина Януковича Олександра Юрій Кірасір, передають "Коментарі".

За його словами, Віктор Янукович подав позов до ОАСК проти Верховної Ради України. Четвертий президент України планує оскаржити законність ухвалення парламентом постанови про його самоусунення з посади глави держави. Цей документ Верховна Рада України ухвалила 22 лютого 2014 року.

"Це антиконституційне рішення — ухвалене деякими депутатами в ейфорії впевненості у своїй безкарності, а іншими — у страху перед шаленими озброєними радикалами. Цю Постанову можна сміливо перейменувати на "Постанову про державний переворот", — написав Кірасір у своєму Facebook.

У лютому 2014 року Верховна Рада України без обговорення ухвалила постанову про самоусунення Януковича від виконання конституційних повноважень та призначила позачергові президентські вибори на 25 травня 2014 року. Цього року президентом України обрали Петра Порошенка. У 2018 році після засідання в Оболонському районному суді Києва прокурор Руслан Кравченко зробив заяву. Він сказав, що співробітники Управління державної охорони підтвердили, що Віктор Янукович наприкінці лютого 2014 року самоусунувся від влади та втік до Росії.

Януковичу інкримінують низку злочинів, зокрема — державну зраду. За цим звинуваченням вже є вирок суду — 13 років тюрми. Янукович оскаржує ухвалу суду та заперечує свою провину.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктору Януковичу інкримінують керівництво злочинною організацією, яка складалася з посадовців Міністерства внутрішніх справ, Службі безпеки та Збройних сил України. Членів угрупування підозрюють у тяжких кримінальних злочинах, вчинених з 18 по 20 лютого 2014 року у Києві.

Читайте також, як мер Києва Віталій Кличко прокоментував оприлюднені факти щодо "вагнергейту".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Байко

28 листопада 2021, 21:13

дядя витя, проФФессор ты хренов, вали на ЙУХ, мудак конченный. трус и подонок. место тебе в аду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися