Справа Порошенка: до Печерського суду стягнули силовиків та автозаки (ФОТО)

В очікуванні оголошення вироку п’ятому президенту України

В Печерському суді Києва понад дві години очікують рішення у справі щодо обрання запобіжного заходу через звинувачення п’ятого президента України Петра Порошенка у державній зраді. Про посилений кордон правоохоронців у столиці повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, передають "Коментарі".

Під час засідання суду сторона обвинувачення вимагала призначити п’ятому президенту України Петру Порошенку запобіжний захід  у вигляді двох місяців тримання під вартою, або заставу у розмірі в один мільярд гривень. Понад дві години суддя перебуває у нарадчій кімнаті. Тим часом під Печерським судом вишукувався кордон правоохоронців та автозаки, чергує й автівка швидкої допомоги.

"Суддя ще приймає рішення, а Банкова вже прийняла. Силовики надягають обладунки та підганяють автозаки. Що тут додати? Ось так влада ставиться до закону. Їй навіть байдуже, яким буде вирок: таке враження, що навіть при перемозі в суді Порошенка спробують запхати за ґрати, а людей розігнати", — прокоментував оприлюднені світлини з місця подій Гончаренко.

Порошенко повернувся з Польщі до Києва сьогодні, 17 січня, щоб взяти участь у судовому засіданні. П’ятого президента України зустрічали його прихильники та правоохоронці в аеропорту "Київ (Жуляни)". Політик заявив, що нібито українські прикордонники не хотіли пропускати його до країни, проте у Держприкордонслужбі ці заяви заперечили. Повернення Порошенка супроводжувалось посиленою охороною громадського порядку у столиці, багатолюдними мітингами та політичними заявами. Напередодні сьогоднішнього судового засідання Печерський суд столиці заарештував майно Петра Порошенка, поки той перебував за кордоном, у рамках кримінального провадження щодо держзради. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися