У Києві створили нові Департаменти районів столиці

Навіщо вони потрібні та чим будуть займатися

У Києві визначилися з повноваженнями новоутворених Департаментів районів столиці, які будуть структурними підрозділами Київської міської державної адміністрації (КМДА). Про це з посиланням на рішення депутатів Київської міської ради повідомляють "Коментарі".

Десять нових структурних підрозділів КМДА до створення у Києві районних рад будуть здійснювати повноваження на місцях. За словами секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, тепер Департаменти районів столиці отримали правові підстави для роботи.

"На території адміністративних районів міста Києва новоутворені підрозділи будуть здійснювати самоврядні повноваження з метою дотримання принципу безперервності влади. Вони будуть підпорядковуватись київському міському голові Віталію Кличку та підзвітними Київській міській раді", — заявив Бондаренко.

Водночас районні державні адміністрації у Києві продовжують роботу та виконують повноваження виключно як місцевий орган державної виконавчої влади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві призначені тимчасові очільники чотирьох районних державних адміністрацій (РДА). Президент України Володимир Зеленський звільнив із посад голів Шевченківської РДА — Олега Гарягу, Дарницької РДА — Ярослава Лагуту та Дніпровської РДА — Ігоря Щербака. Розпорядження щодо звільнення голови Подільської РДА на сайті голови держави не оприлюднено — тимчасові повноваження Сергія Коваленка на цій посаді подовжили.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко вважає погодження урядом України звільнення голів РДА незаконним і придушенням місцевого самоврядування. Голова КМДА наголосив, що оцінку таким діям центральної влади має дати суд.

Читайте також, Кличко назвав умови, за яких піде у президенти України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися