У Києві змінили кількох керівників райдержадміністрацій

У які райони призначені нові посадовці

У Києві призначені тимчасові виконувачі обов’язки голів чотирьох районних державних адміністрацій (РДА). Відповідні розпорядження оприлюднені на офіційному сайті президента України Володимир Зеленський, передають "Коментарі".

Розпорядженнями від 27 січня 2022 року Зеленський звільнив із посад голів Шевченківської РДА — Олега Гарягу, Дарницької РДА — Ярослава Лагуту та Дніпровської РДА — Ігоря Щербака. Розпорядження щодо звільнення голови Подільської РДА на сайті голови держави не оприлюднено — тимчасові повноваження Сергія Коваленка на цій посаді подовжили.

У чотири райони Києва президент України призначив нових тимчасових виконувачів обов’язки голів райдержадміністрацій. Керівником Шевченківської РДА став Олександр Поповцев. Головою Дніпровської РДА призначено Павла Бабія. Виконувати обов’язки голови Дарницької районної у Києві державної адміністрації буде Микола Калашник.

Напередодні цих звільнень і призначень у Києві Кабінет Міністрів України ухвалив постанову щодо кадрових питань. Відповідно до документа, тепер погоджувати звільнення голів райдержадміністрацій у Києві та пропонувати кандидатури на їхні посади президентові буде український уряд. Раніше ці повноваження були у голови Київської міської державної адміністрації, яку зараз очолює Віталій Кличко. Цього тижня Кабмін погодив звільнення з посад трьох голів РДА у Києві — Шевченківської, Дніпровської та Дарницької.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва Віталій Кличко назвав погодження урядом України звільнення голів РДА незаконним і придушенням місцевого самоврядування. Голова КМДА наголосив, що оцінку таким діям центральної влади має дати суд.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та його партія "Слуга народу" намагаються отримати владу у Києві через розділення повноважень мера столиці та голови КМДА, ухваливши відповідний законопроєкт. Документ не вдалося ухвалити торік, його розгляд у Верховній Раді перенесли. Скандальний проєкт закону про столицю Кличко вважає незаконним.

Міський голова Києва зазначив, що навіть президент США не має влади та контролю над мером Вашингтона. Кличко вкотре порівняв Зеленського з Наполеоном, а Київ — із Парижем

Читайте також, Кличко назвав умови, за яких піде у президенти України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися