Кличко назвав умови, за яких піде у президенти

Що сказав мер Києва про вибори та Зеленського

Мер Києва Віталій Кличко назвав умови, за яких балотуватиметься у президенти України, а також прокоментував протистояння з центральною владою. Про це очільник столиці розповів в ефірі телеканалу "Київ", передають "Коментарі".

На думку голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталія Кличка, говорити про участь у президентських перегонах, які мають відбутися у 2024 році, зарано. Очільник столиці зазначив, що має купу справ по Києву та має навести спочатку лад у місті.

На питання, чи буде Кличко балотуватися у президенти України, голова КМДА відповів так: "Якщо у Києві будуть високі європейські стандарти, до яких ми прагнемо, не буде критики й за дороги, й ми відремонтуємо мости, й буде великий прогрес, я можу чітко сказати: "Якщо ви хочете, щоб в вашому місті й селищі, були б такі стандарти, тому що я це зробив у столиці, я це зможу зробити й у кожній громаді нашої країни".

Президент України Володимир Зеленський та його партія "Слуга народу" намагаються отримати владу у Києві через розділення повноважень мера столиці та голови КМДА, ухваливши відповідний законопроєкт. Документ не вдалося ухвалити торік, його розгляд у Верховній Раді перенесли. Скандальний проєкт закону про столицю Кличко вважає незаконним, а отримати владу у столиці законно Зеленський міг, якби його провладний кандидат переміг на виборах мера Києва.

"Була така можливість на виборах — представляти свого кандидата та перемагати у виборах, й представляти свою політичну силу. Я не представник провладної сили, і це дратує багатьох людей. Хтось дає вказівки, але я кажу: "Вибачте, будь ласка, я не підпорядковуюсь президенту, я підпорядковуюсь виключно громаді міста, яка надала мені можливість і довіру відстоювати інтереси міста. Я буду виключно звітувати перед громадою", — прокоментував лідер партії "Удар" Віталій Кличко.

Міський голова Києва зазначив, що навіть президент США не має влади та контролю над мером Вашингтона. Кличко вкотре порівняв Зеленського з Наполеоном, а Київ — з ПарижемКрім того, мер столиці розповів, чому минулий рік був для Києва непростим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Києва переїхали жити сотні тисяч людей, тому що у столиці найкращий рівень життя, немає безробіття, а навпаки — є потреба у робочій силі.

Читайте також, що у Києві цього року зростуть ціни на проїзд — коли та наскільки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

4 січня 2022, 17:25

Эта страна запрограммирована на самоуничтожение.Если еще этого дебила который двух слов связать не может выберут.

вова

4 січня 2022, 16:05

В 2222 ом году

Олег

4 січня 2022, 08:39

Не дай Боже,этого преза!

Дима

4 січня 2022, 08:37

Кличко, иди от деменции лечись лучше. Илон Маск чипы от деменции изобрел и в этом году запускает массовое чипирование нуждающихся. Там в черепе дырочку маленькую сверлят и к мозгу ультра тонкие проводки подключают и они мозг током стимулируют - нейролинк называется. Кличко, воспользуйся пока совсем не отупел.

Владимир

4 січня 2022, 07:26

Все идиоты с 91 года.Может быть хватит?

Nika

3 січня 2022, 21:19

Может уже достаточно тупых и смедящих от природы!!!??? Хай 3,14дуют в гетто, поближе к "мертвому морю и мочатся на свою стену плача!!! Сыты по горло этими проходимцами!!!

Сергей.

3 січня 2022, 13:21

Дурак без всяких понятий мечтает быть президентом?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися