Кличко назвав головний виклик для Києва у 2021 році

Яким минулий рік був для столиці

Минулий рік був для Києва непростим, а ключовою темою стала боротьба з коронавірусом. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів мер столиці Віталій Кличко, передають "Коментарі".

У 2021 році було дві хвилі захворюваності на коронавірус — навесні та восени, зазначив мер Києва. "До останньої хвилі ми підготувалися достатньо потужно. Всі медики забезпечені усім необхідним — що стосується тестів, ліків, обладнання, захисту, ліжко-міст, кисню, апаратів штучної вентиляції легенів", — сказав Кличко.

Попри це, ключовою запорукою зараз, щоб захиститися від коронавірусу, є вакцинація, продовжив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА). "Київ був та залишається одним з лідерів по вакцинації. Майже 90% киян вакциновані. Це близько 3,3 мільйони мешканців отримали щеплення, половина з них — однією дозою, половина — двома", — повідомив Кличко.

Столична влада в умовах пандемії коронавірусу другий рік поспіль продовжує матеріально підтримувати медиків. На це витратили по понад мільярда гривень у 2020 та 2021 роках, поінформував голова КМДА. Коронавірус негативно вплинув й на економіку столиці. Через пандемію бюджет Києва лише у 2021 році не доотримав вісім мільярдів гривень.

"Незважаючи на великі втрати, наш бюджет залишається профіцитним. Система тендерів, аукціонів, система Prozorro, яку ми використовуємо, зекономила вже мільярди гривень для міста Києва. Доходи бюджету Києва, порівняно з 2020 роком, у нас збільшилися на понад сім мільярдів гривень. загалом цього року ми отримали майже 65 мільярдів гривень", — підсумував Кличко. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розпочнуть будівництво транспортної розв’язки на Шулявському шляхопроводі. Територію біля споруди та підземний перехід, які зараз перебувають у жахливому стані, приведуть до ладу, пообіцяв мер столиці Віталій Кличко. Окрім того, мер Києва Віталій Кличко взяв на себе персональну відповідальність за відкриття автомобільного сполучення по Подільсько-Воскресенського мосту. Йдеться про автомобільний переїзд із лівого на правий берег.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися