Кличко назвав ризики в законопроєкті партії Зеленського для киян

Мер Києва висловився щодо позбавлення його частини повноважень

Законопроєкт про столицю, який планують до кінця року ухвалити в парламенті, суперечить Конституції України та містить інші ризики. Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Дуже швидко цей закон просувається. Дві господарки на кухні може привести до поганого сценарію. Два водії, які тримаються за одне кермо, тягнуть його в одну чи іншу сторону, також може привести до такої ситуації. Зараз новий закон про столицю розмежує посади Київського міського голови та голови КМДА. Це розмежування суперечить Основному закону – Конституції України", — прокоментував Кличко.

На його думку, цей законопроєкт повинен пройти експертну оцінку, а не прийматися монобільшістю всупереч Конституції України через політичні амбіції в боротьбі за керування столицею.

"Є ключові принципи самоврядування. Є наші європейські партнери. Якщо ми будуємо європейську столицю, якщо ми будуємо європейську державу, чому не взяти експертну оцінку на відповідність ключовим демократичним нормам, які є в європейському суспільстві? Не будемо забувати, що самоврядування – це базис, це фундамент демократії", — наголосив мер Києва.

Кличко вважає, що ухвалення законопроєкту про столицю може привести до колапсу управління столицею. "В цьому є ризики. Ще одна річ — це може бути пов’язано з прізвищем Кличка. Але це законопроєкт. Не треба забирати у людей. Я не чіпляюсь ні за які крісла, але ключове питання — не забирайте можливість у людей обирати людину, яка буде відповідати за ваше місто. Це вкрай важливі речі", — резюмував очільник КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столична влада пропонує НАК "Нафтогаз" партнерство у видобутку газу, щоб мати можливість стримувати зростання ціни.

Читайте також, коли у Києві зростуть ціни на проїзд у громадському транспорті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися