«Україна так само заступатиметься за Польщу, як Польща сьогодні заступається за Україну», - Білоцерковець

Ми відчуваємо підтримку Польщі кожну хвилину і просимо не зупинятись, - заступник Кличка виступив перед мерами польських міст

Україна вдячна Польщі за всебічну допомогу і просить не зупиняти підтримку. Про це заявив, виступаючи перед мерами польських міст, Дмитро Білоцерковець - заступник мера Києва Віталія Кличка. 

Під час круглого столу місцевого самоврядування, який відбувся у польському Вроцлаві 9 травня, розглядалися економічні, соціальні та інші питання, які пов’язані з перебуванням у Польщі великої кількості українських біженців. Київ на заході представляв заступник Віталія Кличка Дмитро Білоцерковець. 

"Ви усвідомлюєте весь наш біль, тому що пам'ятаєте сліди крові на вулицях польских міст під час революції Солідарності. Сліди крові, які символізували біль польського народу за своє право бути незалежною, вільною державою, за право народу існувати. Ми вдячні вам, ми відчуваємо вашу підтримку кожен день та кожну хвилину. І я прошу вас – не зупиняйтесь! Війна затяжна, вона виснажує всіх. Але просто пам'ятайте, що нас вона виснажує ще більше і тисячі українських мирних громадян можуть гинуть щодня", - сказав Білоцерковець. 

Він заявив, що Україна дуже хоче як можна швидше повернути своїх дітей та жінок, але поки що це неможливо.

"Велика кількість українців сьогодні знову провели ніч у бомбосховищах або під обстрілами. І хотілося б, щоб ви не забували про це, поки війна продовжує йти українськими містами. Наші народи можуть бути максимально єдиними, коли загроза стає перед одним із народів. Україна так само заступатиметься за Польщу, як Польща сьогодні заступається за Україну", - запевнив Білоцерковець.

Він відзначив фаховий та професійний підхід до проблематики біженців під час круглого столу. 

"Ви реально шукаєте шляхи вирішення тих проблем та того навантаження, яке війна дає на вашу державу та ваші міста. Ми всі дуже вдячні вам за те, що така дискусія є максимально прозорою та дає надію на максимально ефективне вирішення проблем війни", - заявив заступник Кличка.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Броварах розпочала роботу виставка про битву за Київ. 


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися