У Броварах розпочала роботу виставка про битву за Київ (ФОТО, ВІДЕО)

Експонати зібрані під час боїв з російськими окупантами

У Броварах у приватному музеї зброї Євгенія Гредунова відкрили виставку під назвою "Московитсько-Українська війна. Битва за Київ. Березень 2022 року. Бої на Броварському напрямку". Відео з презентації експозиції оприлюднив Броварський міський голова Ігор Сапожко, передають "Коментарі".

На виставці можна побачити експонати, що зібрали під час бойових дій з російськими окупантами у Броварському районі Київської області у березні цього року. Серед предметів експозиції не лише зброя та амуніція російських військових, а в противагу — прапори України, озброєння, одяг та побутові речі українських захисників.

Директор музею зброї Євгеній Гредунов повідомив, що виставка буде відкрита для відвідувачів до кінця літа, а експонати — оновлюватимуть.

"Ця війна показала, хто на що здатний, хто — друг, хто — недруг, хто втік, хто пішов воювати. Ця виставка — один з маленьких кроків, що можна було зробити мені для того, щоб наблизити нашу перемогу, щоб показати — хто ми такі, відчути свою самоідентифікацію", — прокоментував керівник музею зброї у Броварах відкриття експозиції.

Фото з експонатами оприлюднили у Броварській районній військовій адміністрації.

У музеї, зокрема, можна побачити багато трофеїв, що залишилися у Броварському районі Київської області після боїв з російськими окупантами. Дивіться відео з відкриття експозиції та які експонати там можна побачити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний музей-заповідник "Битва за Київ у 1943 році" почав збирати свідчення про воєнні злочини російської армії за час повномасштабного вторгнення в Україну. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у селі Іванків російські окупанти знищили історико-краєзнавчий музей та майже усі його експонати. В будівлі закладу після влучання ворожого снаряду сталася пожежа та обвалився дах. Згоріли майже усі експонати, серед яких картини всесвітньо відомої української художниці Марії Примаченко.

Водночас, музей-інсталяція у Чорнобилі "Зірка Полин" мало цікавив російських окупантів, тут вцілили усі експонати. Звідси солдати "другої армії світу" вкрали лише телевізори, залишивши безлад та прострочені консерви зі своїх пайків.

Дивіться також відео, як у Києві знесли монумент радянських часів з-під Арки дружби народів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися