Музей-інсталяція у Чорнобилі вцілів після перебування окупантів (ФОТО)

Як виглядає заклад, з якого росіяни вкрали лише телевізори

Музей-інсталяція у Чорнобилі "Зірка Полин" мало цікавив російських окупантів, проте й тут вони вкрали телевізори, залишивши просрочені консерви зі своїх пайків. Як виглядає заклад зараз, показали у Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України, передають "Коментарі".

У відомстві зазначають, що російських загарбників не цікавили експонати музею. "Не історія, ні драми людей, які пережили ядерне пекло... Їх зацікавили лише телевізори, які вони покрали з музею. Навіть той, маленький, що висів над цинковим боксом з унікальною перепусткою Володимира Правика", — повідомили у ДСНС.

Експонати музею "Зірка Полин" лишилися неушкодженими. Після перебування російських окупантів у закладі знайшли залишки продуктових наборів "другої армії світу" з терміном зберігання, що закінчився ще торік у листопаді, та тестери для визначення рівня наркотичного сп'яніння, а також міни, снаряди, боєприпаси та прапори.

"Ось і усе, що треба лишати в історії про цих убивць, крадіїв і ґвалтівників з країни, яка як прострочена консерва виробництва "бурятмяспром" вже давно згнила зсередини", — прокоментували оприлюднені світлини музею в ДСНС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після звільнення від російських окупантів відновлюється інфраструктура на Чорнобильській АЕС та потрібно відновити логістику. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Це не минулося їм безкарно. Багато окупантів повернулися до РФ зі значною дозою радіації, для деяких вона стала смертельною. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися