На Чорнобильській АЕС відновлюють інфраструктуру

Що відомо про ситуацію у Чорнобилі після деокупації

Після звільнення від російських окупантів відновлюється інфраструктура на Чорнобильській АЕС та потрібно відновити логістику. Про це говорили під час засідання виконавчого комітету Славутицької міської ради, передають "Коментарі".

За словами мера Славутича Юрія Фомічева, через постійну загрозу військового вторгнення російської армії з боку Білорусі навіть після деокупації логістика з Чорнобильською АЕС втрачена на найближчі роки. Зараз вивчаються нові шляхи для проведення ротації персоналу. У Славутичі планують проводити її раз на десять днів. Зокрема, розглядають можливість введення вахтового методу з урахуванням відновлення інфраструктури міста Чорнобиля.

Цього тижня на Чорнобильській АЕС відновили прямий телефонний зв'язок майданчика станції з оперативним черговим Держатомрегулювання, повідомили у відомстві. На ЧАЕС знову щоденно звітують щодо поточного стану безпеки ядерних і радіаційних об’єктів електронною поштою. Зараз ротація персоналу станції відбувається на плановій основі сухопутним шляхом з урахуванням безпекової ситуації.

У Чорнобильській зоні та на ЧАЕС зокрема триває розмінування території. Також через мародерства російських окупантів у Чорнобилі готуються до комплексної інвентаризації та перевірки умов зберігання радіоактивних матеріалів. Фахівці вивчають можливість щодо поновлення перевезення відпрацьованого ядерного палива з одного сховища до іншого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники за час окупації Чорнобильської зони обікрали службові приміщення українських прикордонників. Тікаючи з Чорнобилю російські військові поламали та покидали на землю прикордонні стовпи з символікою Білорусі, куди тікали, та України.

Нагадаємо, українські прикордонники показали, які окопи вирили російські окупанти у радіаційній зоні поблизу Чорнобильської атомної електростанції. Це не минулося їм безкарно. Багато окупантів повернулися до РФ зі значною дозою радіації, для деяких вона стала смертельною. Окопи росіян у Чорнобилі можна побачити на відео з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися