У КМДА розповіли, чи піднімуть ціни на проїзд у міському транспорті Києва

У КМДА не бачать перспектив щодо підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті

На сьогоднішній день немає перспектив, що підвищать ціни за проїзд у міському транспорті. Як повідомдяють "Коментарі", таку заяву зробив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник під час телемарафону.

Поворозник сказав, що будь-яке підвищення цін на будь-яку послугу складається з чималої кількості факторів, серед яких зокрема й доходи тих, хто використовує послугу. Перший заступник голови КМДА наголосив, що не бачить перспектив для перегляду тарифів.

"Я розумію, що сьогодні міський транспорт є основним для пересування по місту, і поки ми можемо це робити, ми будемо дотувати з міського бюджету міський транспорт, щоб не підвищувати тарифи", - наголосив Поворозник.

Також Поворозник заявив, що громадський транспорт працюватиме стабільно, адже зараз значні черги за пальним, що ускладнює пересування на власному транспорті. За словами першого заступника голови КМДА, насамперед, відновлює свою роботу міський електротранспорт, адже він не використовує паливо.

За словами Поворозника, проблема з паливом має зникнути до кінця місяця.

"Ринок зреагував і реагує на дефіцит пального. Питання в тому, що у нас не впала купівельна спроможність людей, люди купують паливо, його просто потрібно доставити на АЗС", - повідомив Поворозник.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Кличко відповів, чи планують у Києві підвищувати ціни на проїзд. У Києві вимушені повернути оплату за проїзд, хоч це і непопулярне, але економічно обґрунтоване рішення. У мирний час з бюджету столиці щорічно виділяли чотири мільярди гривень на дотації транспортної системи, зазначив мер Києва.

Також "Коментарі" писали, коли у столиці стане безпечніше. У Києві ще залишається загроза ракетних ударів та гарантувати повну безпеку громадян під час воєнного стану ані влада, ані військові поки що не можуть. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися