«Якби не було такого спротиву, розвиток подій був би зовсім іншим», - Віталій Кличко розповів про героїзм киян

Багато хто із захисників Києва навіть не вважають себе героями

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що героїзм оборонців Києва змусив російських окупантів зрозуміти, що  завоювати всю Україну не вдасться, і відступити. Про це, а також про найважчий для нього особисто момент під час війни Кличко розповів в інтерв’ю журналістам.  

"Якби не було такого спротиву і росіяни не зрозуміли б, що Київ їм не по зубам, тоді б сценарій розвитку подій був би зовсім іншим. Це дякуючи тим людям, які його захищали. Було багато людей фізично не сильних, але які показали себе як люди із залізним стрижнем. Я виїжджав контролювати, і був один пункт видачі зброї. Це був другий чи третій день війни. Ніч, вітер, сніг. І майже кілометрова черга. Люди стояли в черзі за зброєю, щоб зустрічати ворога. Респект кожному з них", - сказав Кличко. 

Він зазначив, що багато хто із захисників Києва навіть не вважають себе героями. Вони просто робили так, як вважали за  потрібне і правильне у цей момент. 

Також мер Києва розповів про найважчі дні для оборони Києва і найтяжчий момент для нього особисто. 

"Страшно мені ніколи не було. Але напряг був, тому що ніхто не був підготовлений до такого розвитку подій. Насправді ми вже з коліс розраховували різні сценарії. Якщо інтервенція буде проходити вже у Києві, що і як ми повинні захищати. Робили блок-пости, захисні споруди і вже готувалися до вуличних боїв. Але найтяжчий момент емоційно був, коли приїхали на вокзал. Він був заповнений людьми, що від’їжджали. Ми підійшли до дитячого куточку, там був хлопчик десь років 6-7. Він плакав: "Де папа, де мама?". Я до нього підійшов зі словами: все буде добре, не хвилюйся, ти молодець, тримаймося і т. д. Хотів підняти йому настрій. А одна жінка підійшла і каже: "Цей хлопчик ще не знає, що батьків у нього вже немає". Емоційно дуже тяжко було", - зізнався Кличко.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Кличко відповів, чи планують у Києві підвищувати ціни на проїзд. У Києві вимушені повернути оплату за проїзд, хоч це і непопулярне, але економічно обґрунтоване рішення. У мирний час з бюджету столиці щорічно виділяли чотири мільярди гривень на дотації транспортної системи, зазначив мер Києва.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися