Посол США розповіла про перемовини з Зеленським у Києві та постачання зброї

Що відомо про відновлення роботи американського посольства у столиці та допомогу США

Нова очільниця посольства США в Україні Бріджит Брінк після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві розповіла про підтримку американської влади у боротьбі українців з російськими загарбниками. Інтерв’ю американська дипломатка дала в ефірі телемарафону, передають "Коментарі"

Бріджит Брінк призначена президентом Америки Джо Байденом на посаду посла США в Україні 25 квітня цього року. Дипломатка прибула до Києва 29 травня. Напередодні вона передала вірчі грамоти президенту України Володимиру Зеленському. Церемонія відбулася у "Софії Київській". Після перемовин з Зеленським Брінк розповіла про підтримку США під час повномасштабної війни з Росією та поділилася враженнями від зустрічі з президентом України.

"Я дуже рада бути у Києві з вами. Я мала велику честь вручити свої вірчі грамоти президенту Зеленському. Я би сказала, що наша зустріч підтвердила те, що я про нього думала, — він неймовірно відважна людина, яка дуже сміливо повела свій народ і владу у боротьбу з російською агресією. Це надихнуло весь світ", — сказала Брінк.

За її словами, під час перемовин обговорювали пріоритети в роботі в Україні, що виставили перед послом США американський президент Джо Байден та держсекретар Ентоні Блінкен.

"Перше — це допомогти Україні захистити себе та відбити російську агресію. Друге — зробити так, аби американська підтримка, особливо гуманітарна, пішла до тих, хто її найбільше потребує. Третє — зробити все, що ми можемо, аби притягнути до відповідальності тих, хто чинив воєнні злочини. Четверте — переконатися в тому, що фінансова підтримка, що надають США, гроші американських платників податків, не лише допомогли зараз, а й змогли забезпечити відбудову України в майбутньому", — розповіла американська дипломатка.

Посол США в Україні зазначила, що ще один пріоритет в її роботі — це швидка відбудова американського посольства у Києві та повернення до роботи у столиці України усіх працівників та обладнання, що було вивезено у лютому, перед початком повномасштабного воєнного вторгнення російських окупантів.

Черговий пакет фінансової допомоги США Україні на суму 700 мільйонів доларів анонсували на початку червня. "Це дуже важлива частина великого пакету на суму 40 мільярдів доларів, що була нещодавно ухвалена Конгресом та підписана президентом США. Це перший транш, що надійде до України, включаючи в себе артилерію дальньої дії, "стінгери", "джавеліни", БМП, гелікоптери, багато боєкомплектів та інших речей", — прокоментувала Брінк.

Очільниця Посольства США в Україні наголосила, що уряди обох країн перебувають у тісному контакті, щодо постачання зброї та обладнання для української армії для перемоги у війні з РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Києва повернулася тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін та ще кілька американських дипломатів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися