Зустріч із Зеленським та відвідування Ірпеня: Макрон озвучив перші деталі візиту до України

Макрон разом із Зеленським відвідають місто Ірпінь

Президент Франції Еммануель Макрон, який приїхав до Києва 16 червня, повідомив, що планує зустріч із президентом України Володимиром Зеленським і поїздку до Ірпеня. Як повідомляють "Коментарі", про це пише BFMTV.

"Ми збираємося зустрітися з президентом Зеленським, щоб вирушити на місце воєнних дій, де було скоєно масові вбивства, і проведемо заплановані зустрічі. Це місто Ірпінь", - цитує президента Франції Макрона BFMTV.

Як повідомив сам Макрон, він хотів би висловити свою підтримку українському народу. 

16 травня до української столиці приїхали одразу три європейські політики:  президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Жоден із цих політиків ще не був у Києві після початку повномасштабної війни Росії проти України 24 лютого.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині у лісі поліція знайшла ще одне тіло вбитого цивільного. На Колонщині в Макарівському районі Київщини правоохоронні органи знайшли ще одне тіло вбитого російськими окупантами мирного жителя. Російські військові розстріляли 49-річного чоловіка. Голова поліції Київщини повідомив, що правоохоронні органи наразі передали тіло загиблого для проведення судово-медичної експертизи. Після того, як буде встановлено остаточну причину смерті, тіло загиблого передадуть родичам для поховання.

Також "Коментарі" писали, що Путін нагородив орденом полк, причетний до звірств у Київській області. Нагороджений орденом 239-й танковий полк РФ фігурував у розслідуваннях видання "Медуза" й журналістського проекту Astra шодо злочинів, які вчинили російські окупанти в селі Богданівка, що знаходиться в Броварському районі на Київщині.

Читайте на порталі "Коментарі": столичну компанію викрили на фінансуванні бойовиків через аптечний бізнес у Донецьку. У Києві під час контррозвідувальної операції заблокували роботи комерційної структури. Це підприємство встигло перерахувати до "бюджету" так званої "ДНР" майже вісім мільйонів гривень. Гроші надходили до окупаційної адміністрації у вигляді сплати "податків" від мережі аптек, що працюють на окупованій території Донецької області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися