Столичну компанію викрили на фінансуванні бойовиків через аптечний бізнес у Донецьку (ФОТО)

Що розповіли про схему в СБУ

Служба безпеки України викрила столичну фармацевтичну компанію на фінансуванні бойовиків "ДНР" через аптечний бізнес в окупованому Донецьку. Подробиці розповіли у відомстві, передають "Коментарі".

У Києві під час контррозвідувальної операції заблокували роботи комерційної структури. Це підприємство встигло перерахувати до "бюджету" так званої "ДНР" майже вісім мільйонів гривень. Гроші надходили до окупаційної адміністрації у вигляді сплати "податків" від мережі аптек, що працюють на окупованій території Донецької області.

"Одержані кошти терористи використовували для матеріально-технічного забезпечення угруповань, що беруть участь у повномасштабній агресії РФ проти України", — заявили у Службі безпеки України.

Правоохоронці встановили, що до схеми причетні двоє керівників київського підприємства. Вони володіли понад пів сотнею аптек в окупованому Донецьку. Ці бізнесмени зробили "перереєстрацію" торговельних точок, щоб вести незаконний бізнес. У столичному офісі ділків знайшли докази фінансово-господарської діяльності у так званій "ДНР". В СБУ додали, що обом організаторам незаконного "бізнесу" повідомлено про підозру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що політтехнологу, який пропагував російські ідеологічні меседжі, повідомлено про підозру у державній зраді у Києві. У правоохоронних органах прізвище політтехнолога не називають, але за словами радника керівника Офісу президента України Сергія Лещенка, висунули підозру в держзраді політтехнологу Віктора Медведчука Михайлу Погребинському.

Окрім того, що у Києві підприємці змінили вивіски через санкції та продовжували працювати в Україні, а зароблені гроші в мережі ресторанів переказували в Росію. Детальніше про цю схему — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві два білоруські підприємства ДП "АвтоМАЗ Україна" та ТОВ "З іноземними інвестиціями "Торговий Дім "МАЗ-Україна" перейшли в управління національного агентства "АРМА". Подробиці — в нашому матеріалі. 

Читайте також, що у Києві заарештували сотні вагонів ексміністра оборони України.

Джерело: https://t.me/SBUkr/4452


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися