Росія влаштовує провокації, щоб посварити Україну з її партнерами, - Кличко на зустрічі з мером Мадрида під час саміту НАТО

Мер столиці прибув в Іспанію для участі в саміті НАТО

Мер Києва Віталій Кличко прибув до Іспанії для участі в саміті НАТО, зустрівся з мером Мадриду Хосе Луїсом Мартінес-Алмейдою, з яким обговорив співпрацю та розповів про обстріли столиці України. Про це Київській міський голова розповів у своєму Telegram-каналі, передають "Коментарі".

На першій зустрічі у Мадриді, куди Кличко прибув на самміт НАТО, мер Києва розповів колезі про ракетні обстріли столиці України та інших міст російськими військами.

"Я розказав своєму колезі що насправді чинять російські варвари в Україні, як убивають мирних мешканців, знищують наші міста і селища. Показав відео зруйнованих будівель у столиці. Показав сьогоднішнє відео з Кременчуга, де в страшній пожежі після ракетного удару по торговому центру, рятують мирних українців. Де збільшується кількість загиблих і поранених", — повідомив Кличко.

Окрім того, мери Києва та Мадриду обговорили гібридну війну, дезинформацію і маніпуляції, які чинить Росія.

"Зокрема, й провокацію, коли кілька днів тому дзвонили від мого імені кільком мерам європейських столиць. В тому числі, і меру Мадрида. Я підкреслив, що російський агресор веде сьогодні війну на всіх фронтах. І намагається дискредитувати Україну перед її партнерами та друзями", — наголосив Кличко.

Київський міський голова також подякував меру та представникам усіх політичних сил у міській раді Мадрида за те, що їх місто приймає українських біженців та за гуманітарну допомогу, яку надає іспанська столиця Києву й Україні.

"В Мадриді створили кілька логістичних центрів, де акумулюють допомогу і відправляють в Україну. Я дуже вдячний нашим друзям і підкреслив, що ми цінуємо це і не забудемо", — зазначив Кличко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко та його брат Володимир візьмуть участь у 36-му саміті НАТО, що відбудеться у Мадриді з 28 по 30 червня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися