Варшава подарує Києву десятки вагонів метро (ФОТО)

Що відомо про польську допомогу столиці

Мер Києва Віталій Кличко та мер Варшави Рафал Тшасковський домовились про співробітництво між метрополітенами міст та про передачу польською столицею столиці України 60 вагонів метро. Відповідний лист підписали у Києві під час зустрічі Київського міського голови Віталія Кличка з мерами чотирьох європейських столиць, передають "Коментарі".

Мери Варшави Рафал Тшасковський, Праги Зденек Гріб, Будапешта Гергелі Карачонь та Братислави Матуш Валло в 2019 році заснували Пакт вільних міст, до якого торік приєднався й Київ.

"Приєднання Києва до Пакту вільних міст – це ще одна, дуже важлива, можливість для спільного та ефективного подолання викликів, що постали сьогодні перед Україною та цивілізованим демократичним світом", — заявив Кличко.

З початку повномасштабної війни в Україні чотири європейські столиці не припиняють допомагати Києву. За цей час Прага передала столиці України 16 вагонів продовольства, 400 теплових гармат та 10 генераторів. Будапешт допоміг в оздоровленні українських дітей на озері Балатон та в місті Тата, передав потужний генератор для КП "Київтеплоенерго". Варшава стала логістичним центром у передачі Києву гуманітарної допомоги від інших європейських міст та країн – зокрема, 2,5 тисячі тон продуктів, засобів гігієни, медикаментів, а також труб та генератора для "Київводоканала". Братислава планує передати Києву 25 пасажирських автобусів.

Київський міський голова Віталій Кличко подякував європейським колегам за допомогу Києву і заявив про продовження співпраці між столицями та реалізацію спільних ідей. Мери Варшави, Праги,  Братислави та Будапешту запевнили, що і надалі допомагатимуть Києву пройти цю складну зиму, гуманітарно та у відбудові столиці України.

На початку цього року Київ отримав від фінського міста Тампере три пасажирських автобуси. В них до Києва приїхала гуманітарна допомога, яку зібрали для столиці України міська влада Тампере спільно з активними громадянами Фінляндії. Ще десять пасажирських автобусів прямують до Києва з Риги

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Про це йдеться у відповіді Київського міського голови Віталія Кличка на петицію до столичної влади. Мер столиці підтримав пропозицію, викладену в електронному зверненні. Кличко поінформував, що встановлення обладнання Wi-Fi у Київському метрополітені триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях метро. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві можуть запровадити безготівкову оплату в маршрутках, однак для цього потрібна згода перевізників. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський пояснив, що запровадження електронного квитка в маршрутках для безготівкової оплати проїзду у Києві можна здійснити лише після вирішення питання приєднання перевізників до спеціальної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів в маршрутках, цього не зробили.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

12 січня 2023, 09:50

А ЭТИ ВАГОНЫ БУДУТ МЫТЬ ПРИ ЭКСПЛУАТАЦИИ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися